29-08-2024 tarihinde eklendi
Zeynebiye Kurumlarından Hz. Fatimetü'z Zehra Camii'ne Geçmiş Olsun Ziyareti
26 Ağustos saat 02.30 sıralarında Arnavutköy Hz. Fatıma-tüz Zehra Camii’nde henüz nedeni tespit edilemeyen bir yangın olayı meydana gelmişti. Bu elim hadise bütün camiamızı derinden üzmüştü. Can kaybı olmaması teselli kaynağı olmuştu.

Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz ve İstanbul Milletvekili Şamil  Ayrım geçmiş olsun ziyaretinde bulundular. Dernek Başkanı Mehmet Tuncay’dan çıkan yangınla ilgili bilgi aldılar ve olay yerini incelediler. En kısa zamanda bu caminin tekrar ibadete açılması için gayret edeceklerini dile getirdiler.
 
Zeynebiye Kurumları ve cemaati akşam namazı öncesi Arnavutköy Hz. Fatıma-tüz Zehra Camii Dernek Başkanı Mehmet Tuncay ve cami cemaatine geçmiş olsun ziyaretinde bulundular. Akşam ve yatsı namazını CABİR Başkanı Ali Salmanlı’nın imametinde yangın nedeniyle caminin içi kullanılamaz halde olduğu için caminin önündeki yolda kılındı.
 
 Daha sonra CABİR Başkanı Ali Salmanlı bir konuşma yaptı, “Salmanlı en kısa zamanda ve en güzel şekilde henüz tespit edilmeyen yanan camimizin yeniden onarılıp hizmete açılacaktır. Cami cemaatine ve dernek yönetimine bu acı olaydan dolayı geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Zeynebiye büyük bir cemaattir her zaman da böyle olaylarda Değerli liderimizin önderliğinde en güzel bir şekilde öncülük yapacaktır. Bu yolda namaz kıldığımız esnada, gelen ve geçenlere engel olduysak bütün komşulardan haklarını helal etmelerini diliyoruz. Allah’ın izni ile bu camimiz bütün müminlerin katkılarıyla en yakın zamanda ibadete açılacaktır. ” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
http://caferider.com.tr/zeynebiye-kurumlarindan-hz--fatimetu-z-zehra-camii-ne-gecmis-olsun-ziyareti_h25070.html