18-03-2021 tarihinde eklendi
Caferilik İnancını Tanıtma, Araştırma ve Eğitim Derneği (CAFERİDER), Türkiye gazetesi bulmaca ekindeki suç teşkil eden içerik ile ilgili sorumluları hakkında ve Beyaz Tv Her Açıdan adlı programda konuşan Kaan Sarıaydın’ın suç unsurları içeren ifadeleri ile alakalı sorumluları hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosuna suç duyurusunda bulundu.

Caferilik İnancını Tanıtma, Araştırma ve Eğitim Derneği (CAFERİDER), Türkiye gazetesi bulmaca ekindeki suç teşkil eden içerik ile ilgili sorumluları hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosuna ve Beyaz Tv Her Açıdan adlı programda konuşan Kaan Sarıaydın’ın suç unsurları içeren ifadeleri  ile alakalı sorumluları hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosuna  suç duyurusunda bulundu.
 
CAFERİDER Hukuk Birimi, ilgili idari kuruluşlar nezdinde idari soruşturma başlatılması için de ayrıca  müracaatta bulundu.
 
Konuyla ilgili CAFERİDER başkan yardımcısı  Rıza Göleli de bir açıklama gerçekleştirdi.
Göleli: “CAFERİDER kurulduğundan bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da inancımıza yönelik her türlü saldırıya karşı yasal zeminde mücadele edecek.
Bu bağlamda inancımıza yönelik saldırılarda bulunanlar hakkında suç duyurularında bulunduk ve ilgili idari kuruluşlara müracaatlar gerçekleştirdik.
 
Sürecin sıkı takipçisi olacağız.
Türkiye-Azerbaycan birlikteliğinin getirmiş olduğu Karabağ zaferinden sonra ,inancımıza yönelik saldırıların sistematik  olduğunu ve  vatandaşlarımızı tahrik etmeye yönelik amaçların güdüldüğünü düşünmekteyiz.Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da sağduyu ile hareket edip yasal zeminde bu saldırılara karşılık verileceğini , kamuoyuna saygılarımızla duyururuz.
http://caferider.com.tr/_h24737.html