28-03-2020 tarihinde eklendi
Suriye halkı ve ordusu ABD askeri konvoyuna geçit vermedi
Suriye ordusu ve Haseke eyaletinin Hamo köyü sakinleri, köyden geçmek isteyen Amerikalı terörist askerlerin konvoyuna geçit vermedi.

Suriye ordusu ve Hamo köyünde yaşayan halk 6 zırhlı araçtan oluşan ABD ordusunun askeri konvoyuna karşı koyarak köyden geçmesine izin vermedi.
 
Suriye ordusu ve halkı son bir ayda dördüncü kez ülkenin kuzeydoğusunda ABD terör ordusunun askeri konvoyuna geçit vermiyor ve geri dönmeye zorluyor.
 
Bu arada Türkiye destekli silahlı unsurların bir kez daha Haseke’de yaşayan yarım milyon insanın içme suyunu kestiği bildirildi.
 
Haseki su işleri Başkanı Mahmut Akle, Türkiye ordusu ve işbirlikçileri su işleri personelini su pompaj istasyonundan dışarı atarak çalışmalarına engel olduklarını belirtti.
 
UNICEF ise TSK ve desteklediği terör örgütü üyelerinin Haseke kenti ve çevresindeki köylerin içme suyunu kesmesini kınadığı açıklamasında bu haksız uygulama yaklaşık yarım milyon insanın hayatını, tam da dünya korona virüs salgını ile mücadele ettiği bir sırada, tehlikeye attığını belirtti.
 
Yine bir başka gelişmede İdlib eyaletinde teröristler Halep – Lazkiye karayolu M4 üzerinde El Kefir köyünün köprüsünü havaya uçurdular. Teröristler geçen 16 Mart’ta aynı karayolu üzerinde bir başka köprüyü havaya uçurmuştu.
http://caferider.com.tr/suriye-halki-ve-ordusu-abd-askeri-konvoyuna-gecit-vermedi_h24434.html