20-03-2020 tarihinde eklendi
Sanders: İran Aleyhindeki Yaptırımlar Kaldırılsın
Amerika'nın Vermont eyaleti demokrat senatörü ve Demokrat Parti'nin başkanlık seçimlerindeki güçlü muhtemel adaylarından Bernie Sanders, koronavirüsten dolayı İran aleyhindeki ABD'nin tek yanlı ve yasadışı yaptırımlarının kaldırılması gerektiğini söyledi.

Sanders, Amerika'nın İran'a yönelik her türlü mali ve diğer yaptırımları kaldırması gerektiğini  zira koronavirüsün dünyanın sorunu olduğunu ve bu sorundan İran'ın da muaf olmadığını ve İran'ın halihazırda korona ile mücadele ettiğini ve yaptırımların koronadan dolayı daha fazla insanın ölümüne yol açmaması gerektiğini söyledi.
 
İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif  geçen perşembe günü BM genel sekreterine yazdığı mektupta, İran aleyhindeki ABD'nin zalimce ve yasadışı yaptırımlarının kaldırılmasını istemişti.
 
ABD başkanı Trump, 8 Mayıs 2018'de, İran ile imzalanan nükleer anlaşmadan çekilerek Tahran'a yaptırımları geri getirmişti.
 
Washington'un doğrudan İran sağlık sektörüne bir yaptırımı söz konusu olmamasına rağmen tek taraflı bankacılık yaptırımları ve ABD'nin yaptırım listesine alınmaktan çekinen yabancı şirketlerin Tahran'la ticaret yapmaktan kaçınması, ABD'nin tehditleri İran'ın sağlık malzemeleri ve ilaç ithalatını zorlaştırıyor.
http://caferider.com.tr/sanders--iran-aleyhindeki-yaptirimlar-kaldirilsin_h24382.html