13-03-2020 tarihinde eklendi
CAFERİ ALİMLER BİRLİĞİ’NDEN KAMOYUNA DUYURU
Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün önderliğinde, Caferi Alimler Birliği, CAFERİDER, ZEHRA ANA Derneği, Zeynebiye Derneği, ZHGM, ATADER, İFA SPOR, Merhum Şeyh Hamit Turan Kütüphanesi'nde şura toplantısı yapıldı. Çin’de başlayarak tüm dünyaya hızla yayılan ve ölümlere yol açan Coronavirüs problemi nedeni ile Caferi Alimler Birliği bildiri yayınladı.

Toplumuz ve camiamızın sağlığını önemsediğimizden dolayı Dünya Sağlık Örgütü ve T.C Sağlık Bakanlığımızın tavsiyeleri doğrultusunda Çin’de başlayarak tüm dünyaya hızla yayılan ve ölümlere yol açan Coronavirüs problemi nedeni ile Dünya Sağlık Örgütü ve T.C Sağlık
Bakanlığı’nın önerileri doğrultusunda kalabalık ve toplu ortamların enfeksiyon riskini artırması nedeniyle bu gün kılınacak Cuma namazından sonra cemaat ve Cuma namazlarını 17 Nisan 2020’ye kadar kıldırmama karar almış bulunmaktayız.
Taklit mercii müçtehitlerimizin gündemle ilgili görüşleri bu doğrultudadır.
 
T.C Sağlık Bakanlığı’nın yeni önerileri doğrultusunda ilerleyen dönemler için kararlarımız açıklanacaktır. Bu Cuma kılınacak ve gerekli açıklamalar Cuma namazı hutbesinde yapılacaktır.
Bağışıklık sistemi zayıf olanların 60 yaş ve üzeri olanların camiye gelmemeleri rica olunur.
 
Bu doğrultuda Nevruz ve 15 Şaban dahil tüm dini ve sosyal etkinliklerimiz de belirtilen tarihe kadar iptal edilmiştir.
Saygıyla kamoyuna duyurulur.
13/03/202
 
 
http://caferider.com.tr/caferi-alimler-birliginden-kamoyuna-duyuru_h24347.html