20-01-2020 tarihinde eklendi
Fransa'da yayımlanan kitap: 11 Eylül saldırısını CIA yaptı
Fransa'da yayınlanan bir kitapta “Dünyaca önemli bu olay, hiç şüphesiz Amerikan istihbaratı tarafından Amerikan nüfuzunu Ortadoğu’ya hakim kılmak için planlanmıştır” ifadelerini kullandı.

Le Novell Observator isimli dergi tarafından yayınlanan kitabın 204'üncü sayfasında “Dünyaca önemli bu olay, hiç şüphesiz Amerikan istihbaratı tarafından Amerikan nüfuzunu Ortadoğu'ya hakim kılmak için planlanmıştır. Ve kendi topraklarında Birleşik devletlerin sembolleri vurulmuştur” ifadeleri yer aldı.
 
Yeni Akit'te yer alan habere göre  Üzerinden 19 yıl geçmesine rağmen halen gizemini koruyan ve Amerika Birleşik Devletlerinin İslam ülkelerine saldırmak için bahane olarak kullandığı 11 Eylül saldırılarıyla ilgili Fransızca yayımlanan bir kitap dikkat çeken ifadeler kullandı. Kitaba göre, ABD, kendi topraklarındaki saldırıyı bizzat planladı.
Sciences Po Üniversitesi'nde okutuluyor
 
Le Novell Observator dergisi tarafından yayınlanan ve "Kartlarda Yirminci Yüzyılın Tarihi" başlığını taşıyan kitapçık, 2019 sonunda basıldı. Kitap, dünyaca ünlü Fransız Sciences Po Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Hazırlık bölümünde de okutuluyor.
“Hiç şüphe yok ki…”
 
Kitabın 204’üncü sayfasında “Dünyaca önemli bu olay, hiç şüphesiz Amerikan istihbaratı tarafından Amerikan nüfuzunu Ortadoğu’ya hakim kılmak için planlanmıştır. Ve kendi topraklarında Birleşik devletlerin sembolleri vurulmuştur” ifadelerine yer verildi.
 
Derginin haberine göre, Aralık 2018'de yapılan bir araştırmaya göre, 35 yaşın altındakilerin % 21'inin ABD hükümetinin 2001 saldırılarına katıldığına inandığı belirtiliyor. ABD, 11 Eylül saldırılarının ardından Afganistan ve Irak’a direkt olarak askeri operasyonlarla saldırmakla kalmamış aynı zamanda İslam ülkelerini bölmeye yönelik çok sayıda planı da bu operasyonla meşrulaştırmıştı.
http://caferider.com.tr/fransa-da-yayimlanan-kitap--11-eylul-saldirisini-cia-yapti_h24081.html