19-12-2019 tarihinde eklendi
Bahreyn hapishanelerinde geniş çaplı insan hakları ihlalleri
Bahreyn Ulusal İslami Vefak cemiyeti, yayınladığı bir raporda, Halife rejiminin 1 ila 7 Aralık tarihleri arasında geniş çaplı bir şekilde hapishanelerde tutuklu bulunanların haklarını ihlal ettiğini duyurdu.

Meratül Bahreyn internet sitesinin bildirdiğine göre Bahreyn Ulusal İslami Vefak cemiyeti, yayınladığı raporda söz konusu süre zarfında halife rejimi hapishanelerinde sağlık durumu iyi olmayan 44 tutsağın tedavi edilmesi engellenirken, tutuklulara karşı insanlık dışı muameleler yapıldığını bildirdi.
 
Raporda ayrıca Bahreyn Güvenlik güçlerinin halkın evlerine baskın yaparak 18 vatandaşı gözaltına aldığına vurgu yapılırken, tutukluların gün boyunca sadece 1 saatlik bir süre için kendi hücrelerinden çıkarak güneş ışığından faydalanabildiğinin altı çizildi.
 
Raporda tutukluların hapishanelerde genel durumun iyileşmesi ve sağlık ve tedavi imkanlarının sağlanması bağlamında taleplerinin gözardı edildiği bildirildi.
 
Bahreyn sokakları 2011 yılından itibaren Halife rejiminin hak ihlalleri ve insanlık dışı uygulamalarına karşı, halkın barışçıl protesto gösterilerine sahne olmaktadır.
http://caferider.com.tr/bahreyn-hapishanelerinde-genis-capli-insan-haklari-ihlalleri_h23917.html