23-02-2019 tarihinde eklendi
ABD teklif etti, Avrupa reddetti!
Suriye'de bulundurduğu askeri unsurları tamamen geri çekme kararı alan ABD'nin, Avrupa'daki müttefiklerine Suriye'de oluşacak boşluğu doldurmalarını teklif ettiği, ancak Avrupa ülkelerinin bu talebe olumsuz yanıt verdiği öne sürüldü.

Amerikalı yetkililer, Avrupa ülkeleri Trump’ın Suriye’ye asker gönderilmesi ve Amerikalı askerlerin yerlerinin doldurulması yönündeki talebini reddettiklerini belirtiyor.
 
Haberi duyuran Washington Post gazetesi, AB liderleri hep birlikte Washington’a Suriye’den çekildikleri takdirde onlar da orada kalmayacaklarını söylediklerini belirtti.
 
Hali hazırda bir tek İngiltere ve Fransa Suriye topraklarında asker bulunduruyor.
 
Bu iki ülkenin yetkilileri, Amerikalı askerlerin yerine Fransız veya İngiliz askerlerin geçmesine sıcak bakmıyor.
 
Suriye'den birliklerini geri çekme kararı aldığını duyuran ABD'nin Avrupalı müttefiklerine, Suriye'deki boşluğu doldurmalarını talep ettiğini fakat Avrupa ülkelerinin bu talebi geri çevirdiği iddia edildi.
 
"Siz çekilirseniz biz de kalmayız"
Washington Post gazetesinin ABD'li ve yabancı üst düzey yetkililere dayandırdığı habere göre Suriye'den birliklerini çekme kararı alan ABD, çekilmenin ardından oluşacak boşluğu doldurmaları için Avrupalı müttefiklerine teklif götürdü. Avrupa ülkeleri ABD'nin Suriye talebini geri çevirdi ve "Suriye'den çekilirseniz biz de kalmayız" yanıtını verdi.
 
DAEŞ'e karşı mücadele kapsamında Fransız ve Britanyalı birlikler, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin parçası olarak Suriye'de bulunuyor.
 
ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Suriye'de terör örgütü YPG/PKK'ya eğitim, lojistik ve istihbarat konularında destek verdiği biliniyor.
 
Trump'ın kararı dünyada geniş yankı buldu
Fransa Dışişleri Bakanlığı Jean-Yves Le Drian geçtiğimiz hafta Trump'ın Suriye'de izlediği politikanın kendisini şaşırttığını söylemişti. Geçtiğimiz salı günü İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt, Suriye'de ABD birliklerinin yerine Britanya güçlerinin yerleştirilmesinin ihtimal dahilinde olmadığını açıklamıştı.
http://caferider.com.tr/abd-teklif-etti-avrupa-reddetti_h22835.html