13-02-2019 tarihinde eklendi
Suriye’deki ABD komutasındaki koalisyon uçakları yine cinayet işledi
ABD komutasında uluslararası kanun ve kararlara aykırı olarak saldırılarını sürdüren uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçakları dün sözde IŞİD’e karşı savaş bahanesi altında Deyrezzor kırsalının doğusu Bağuz beldesinde bir kez daha sivillerin evlerini bombaladı.

El’Alem kanalının yerel kaynaklara dayanarak verdiği habere göre,  ABD komutasındaki koalisyon uçaklarının dün Bağuz beldesi kenarlarında masum sivillere ait evleri bir kez daha bombalarken 7’si çocuk en az 16 sivilin öldüğü anlaşılıyor.
 
Bombardımanda 4 sivil vatandaşın şehit, birçok vatandaşın yaralı düştüklerini ifade eden yerel kaynaklar; belde evlerinde büyük yıkımların meydana geldiğine ve birçok ailenin evsiz kaldıklarına dikkat çekti.
 
Bu arada Suriye yönetimi, bu zamana kadar Amerika ve diğer işgalci devletleri BM ve Güvenlik Konseyi’ne şikayet ettiyse de bu zamana kadar bu girişimlerden sonuç çıkmadı.
 
(Öte yandan Hama kırsalının kuzeyi ve İdlib kırsalının güneyinde teröristlerin gerginliği azaltma anlaşmasına ihlalleri ve civardaki güvenli bölgelere saldırılarına karşı koymaya devam eden Suriye ordu birlikleri dün bu saldırgan teröristleri araç ve siperleriyle etkisiz hale getirdi.)
http://caferider.com.tr/suriyedeki-abd-komutasindaki-koalisyon-ucaklari-yine-cinayet-isledi_h22778.html