29-01-2019 tarihinde eklendi
ABD, Suriye’ye kiralık katillerini yerleştiriyor
Black Water şirketinin kurucusu Eric Prince kısa bir süre önce Fox Business’a verdiği demeçte Suriye’den çekilecek ABD askerlerinin yerini alabileceklerini açıklamıştı. Uluslararası basında çıkan haberlere göre şirket, ABD Başkanı Donald Trump’ı ikna edebilmek için kulis çalışmalarına başladı.

Aydınlık’ta yer alan habere göre Prince açıklamasında, ABD’nin müttefiklerini terk etmesinin yanlış olacağını belirterek, sözleşmeli askerlere görev verilmemesi halinde ABD’nin müttefiklerinin İranlı ve Suriyeli güçler tarafından yenilgiye uğratılacaklarını dile getirdi.
 
HAARETZ: TRUMP YÖNETİMİNE BASKI YAPIYORLAR
 
İsrail merkezli Haaretz, dün yayınladığı bir haberde, ABD Eğitim Bakanı Betsy Devos’un kardeşi olan Prince’in Afganistan’daki savaşa sözleşmeli askerlerin gönderilmesi için Trump yönetimine baskı yapmaya çalıştığını yazdı.
 
Prince, Mayıs 2017’de The Wall Street Journal’da yayımlanan bir makalesinde, Afganistan’da bulunan birliklerin özel askeri savaşçılar ile değiştirilmesini ve doğrudan devlet başkanına rapor verecek bir vekilin gözetimi altına çalışmasını teklif etmişti.
 
BLACKWATER: GELİYORUZ
 
Şarkul Avsat’ın haberine göre Blackwater, ateşli silahlarla ilgili bir dergi olan Recoil dergisinin son sayısında “Geliyoruz” ifadesini kullandığı tam sayfa bir açıklama yayınladı. Birçok gözlemci, söz konusu açıklamanın, ABD Savunma Bakanı Jim Mattis’in istifasının ve Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford’un yerine başka bir ismin getirilmesine yönelik kararlaştırılan adımın ardından geldiğine dikkat çekti. İki askeri yetkili, daha önce Afganistan’daki savaşı özelleştirme fikrine karşı olduklarını belirtmişlerdi.
http://caferider.com.tr/abd-suriyeye-kiralik-katillerini-yerlestiriyor_h22684.html