08-01-2019 tarihinde eklendi
Suriye: ABD’nin Suriye’de rolü, teröristeler destektir
Suriye Savunma Bakanı Yardımcısı Mahmut Şava, Amerika’nın Suriye’de rolü, çeşitli terör örgütlerini desteklemeye yönelik olduğunu belirtti.

El Meyadin kanalına konuşan Suriye Savunma Bakanı Yardımcısı Mahmut Şava,Suriye’deki Amerikalı güçlerde hiç bir şekilde müzakere edilmeyeceğini belirtti.
 
Suriye Savunma Bakanı Yardımcısı Şava, Amerika’nın Suriye’den çekilmesi, Suriye ordusunun ülkenin tüm topraklarını ecnebi ve terörist güçlerden kurtarmaya yönelik azim ve iradesinin ispatı olduğunu vurguladı.
 
Bu arada BM’nin Suriye’ye atadığı yeni özel temsilcisi Jair Peterson görevine başlaması ile ilgili attığı ilk twittinde Suriye’de barışçıl bir çözüme ulaşmak ve BM Güvenlik Konseyi’nin 2254 sayılı kararnamesini uygulamak için çaba harcayacağnı belirtti.
 
BM Suriye özel temsilcisi Peterson ayrıca Suriye içinde ve dışında bu krize taraf olanlarla geniş çaplı sitişare yürütmeye vurgu yaptı.
 
Norveçli eski diplomat Jair Peterson bir süre önce BM’nin Suriye’ye atadığı eski özel temsilcisi Stefan De Mistura’nın yerine bu göreve atanmıştı. Peterson Pazartesi günü resmen görevine başladı.
http://caferider.com.tr/suriye--abdnin-suriyede-rolu-teroristeler-destektir_h22550.html