02-07-2018 tarihinde eklendi
Bolton: İran ile Mücadelede Rusya’nın Yanımızda Olmasını Bekliyoruz
Amerika Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, ABD Başkanı Donald Trump’ın Rus mevkidaşı Putin ile yapacağı ikili görüşmede; Rusya’dan İran’ın Suriye’den çıkartılması için yardım isteyeceğini söyledi.

Rusya ile karşılıklı bir antlaşmaya varabileceklerini söyleyen ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı, önceliklerinin Suriye’den İran güçlerinin çıkartılması olduğunu vurgulayarak; “Bu, Rusya ve Amerika arasında önemli bir adım olacaktır. Ardından Rusya ile verimli bir antlaşmaya varmayın umuyoruz” şeklinde konuştu.
 
Suriye’de 7 yılı aşkındır devam eden iç savaş sonrasında, İran’ın Lübnan sınırlarına ulaşarak koruması altında olan Hizbullah ile bağlantı kurduğunu belirten Jhon Bolton, Suriye devlet başkanı Beşar Esad ile alakalı soruya; “Bizim için Esad’ın varlığından çok İran’ın Suriye’deki varlığı önemlidir. İran sadece nükleer çalışmaları ile değil bölgede desteklediği uluslararası terör örgütleri ile de büyük bir tehdit oluşturmakta” cevabını verdi.
 
“Trump’ın nükleer antlaşmadan çıkarak İran’a yönelik daha ağır ve yeni yaptırımlar kararı alması İran’ı kontrol altına alacaktır” diyen Amerika Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton, yaptırımların sadece nükleer görüşmeler ile alakalı olmadığını ve İran’ın yayılmacılığının da önlenmesi gerektiğini söyledi.
 
Rusya’nın terör ile mücadelede Amerika’nın yanında olduğunu belirten Jhon Bolton, “Terör örgütlerini destekleyen İran ile mücadelede de Rusya’nın yanımızda olmasını bekliyoruz” dedi.
http://caferider.com.tr/bolton--iran-ile-mucadelede-rusyanin-yanimizda-olmasini-bekliyoruz_h21659.html