21-05-2018 tarihinde eklendi
Irak'ta Yeni Hükümetin Kurulması Yönünde Yoğun Çaba
Irak el-Hikme grubu sözcüsü, önümüzdeki saatlerde yeni hükümetin kurulması yönünde dörtlü bir koalisyonun açıklanacağını bildirdi.

Someriye televizyonundan naklen bildirdiğine göre, Seyyid Ammar Hekim başkanlığındaki el-Hikme grubu sözcüsü Muhammed Cemil el-Meyahi, önümüzdeki 72 saat içinde yeni hükümetin kurulması doğrultusunda Saerun, en-Nasr, el-Hikme ve el-Feth grupları arasında dörtlü bir koalisyonun oluşacağını bildirdi.
 
Son meclis seçimlerinde 54 sandalye ile öteki parti ve grupların önüne geçen Saerun grubu lideri Mukteda Sadr daha önce yeni hükümetin kurulması ile ilgili olarak el-Hikme grubu başkanı Ammar Hekim, en-Nasr grubu başkanı ve başbakan Haydar İbadi ve el-Feth grubu başkanı Hadi el-Ameri ile görüşmelerde bulunmuştu.
 
Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ile Sadr Hareketi Lideri Muktada Sadr Bağdat’ta bir araya gelerek yeni hükümetin bir an önce kurulması gerektiğini vurgulamışlardı.
 
İbadi bu görüşmede, “Tüm Iraklı gruplardan seçim sonuçlarını kabul edip bu konudaki olası şikayetlerini yasal yollardan iletmelerini tavsiye ediyorum. Bugün sayın Sadr ile yapmakta olduğum görüşme ise halkımızn isteklerini yerine getirme ve yolsuzluğa karşı mücadele etme amacıyla yeni hükümetin zaman kaybetmeden kurulması yönünde gerçekleşiyor” ifadelerinde bulundu.
 
Sadr da öteki grupların liderleri ile görüşmesinde hükümetin en kısa zamanda kurulması ve halka hizmetin aralıksız devam etmesi zaruretini bildirmişti.
http://caferider.com.tr/irak-ta-yeni-hukumetin-kurulmasi-yonunde-yogun-caba_h21475.html