Sakarya il kongresine katılan Saadet Lideri Karamollaoğlu, "Türk olmayı, Kürt olmayı ya da başka bir milletten olmayı zenginlik olarak görmeliyiz" dedi.
Sakarya İl Kongresi'ne katılan Saadet Lideri Temel Karamollaoğlu gündem ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Karamollaoğlu, “Biz ülke sorunlarına yönelik bizim gibi düşünmeyenlere düşmanlık beslemeyiz. Onları görmemezlikten gelmeyiz. Biz farklılıkları zenginlik olarak görüyoruz. Farklılığın olduğu yerde aklın ve düşünmenin daha çok kullanıldığına inanıyoruz” dedi.
ABD’nin BOP’u uygulamasının önüne geçmek için kucaklaşmak ve kardeşliğimizi artırmaktan başka yol olmadığına dikkat çeken Karamollaoğlu, “Türk olmayı, Kürt olmayı ya da başka bir milletten olmayı zenginlik olarak görmeliyiz. Kenetlenmeliyiz. Aramıza ekilen fitneleri ortadan kaldırmalıyız. Küresel emperyalizme karşı dik durmalıyız. Böylece oyunlar ile, hesaplar ile mücadele edebiliriz.” şeklinde konuştu.
KARDEŞLİK İÇİN ADALET SAĞLANMALIDIR
Kardeşliği tesis etmenin en önemli yolunun ise adaletten geçtiğine işaret eden Karamollaoğlu, şu an Türkiye’nin her geçen gün adaletten uzaklaştığına değindi. Karamollaoğlu, “Doğru ile yanlışı ayırt edemiyoruz. Ancak bu durumu ‘kurunun yanında yaş da yanar’ diyerek geçiştiremeyiz. Çünkü artık Meclis ve mahkemeler neredeyse ortadan kaldırılıp devlet KHK’lar ile yönetiliyor. Böyle bir hukuk devleti olur mu?” dedi.
HÂLÂ EKONOMİ POLİTİKALARINDA IMF’YE UYUYORLAR
Hükümetin ekonomi politikalarının artık duvara çarptığını belirten Karamollaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Eğer bir hükümet vatandaşlarının maddi ihtiyaçlarını gideremiyorsa, istihdamını sağlayamıyorsa, ülkeyi borca mahkûm ediyorsa o ülke ekonomide duvara toslamış demektir. Bunları söyleyince şöyle diyorlar, ‘Türkiye’nin IMF’ye hiçbir borcu yok. Tamam doğru, yalnız hükümet hâlâ, ekonomi politikalarını, borçlanma politikasını IMF’nin koyduğu kurallara göre yönetiyor.” Tarım politikalarını da eleştiren Karamollaoğlu, “Gıda ekonominin ve insan hayatının bir numaralı meselesidir. Ancak bugün tarımda dışa bağımlı hale geldik. Tarlalarımızda, meralarımızda üretim yapmak ve dünya ile rekabet etmek için de girdileri ucuz tutmak, çiftçinin yükünü hafifletmemiz gerekirken, onlar ne yapıyor? Elin çiftçisinin buğdayını, hayvanını Türkiye’ye getiriyor. Kendi besicisi ile rekabet ediyor. Belini büküyor.” diye konuştu.
|
|