09-06-2017 tarihinde eklendi
İranlı Sünni gruptan Tahran’daki saldırılara kınama
İran’da Ehl-i Sünnet mensubu olarak tanınan Davet ve Islah Birliği, IŞİD tarafından düzenlenen ve İran parlamentosunu ve İmam Humeyni’nin türbesini hedef alan saldırıları kınayan bir açıklama yayımladı.

İran’da Ehl-i Sünnet mensubu olarak tanınan Davet ve Islah Birliği, IŞİD tarafından düzenlenen ve İran parlamentosunu ve İmam Humeyni’nin türbesini hedef alan saldırıları kınayan bir açıklama yayımladı. Açıklamada “Bu terör saldırıları masum vatandaşların hayatını kaybetmesine yol açmış ve bu yüzden ulusal olarak büyük bir hüznün yaşanmasına sebebiyet vermiştir” ifadelerine yer verildi.
 
 İran’ın güven ve istikrar ortamına ihtiyacının olduğunu belirten hareket “Biz İran halkının vahdet ve vahdetten gelen güç sayesinde teröre karşı dimdik duracağına kesinlikle inanıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
 Öte yandan İran Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada saldırganların İran asıllı olduğu, İran’ın batı ve güneyindeki bölgelerde ikamet ettikleri ifade edildi.
 
 Zahidan şehrinde ikamet eden İranlı bir diğer Sünni alim olan İmam Cami Mekki’den de saldırıları kınayan bir açıklama geldi.
 
 Güvenlik Bakanlığı saldırıyı düzenleyen 5 kişinin IŞİD’den olduklarını, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında İran’a dönünceye kadar Musul ve Rakka operasyonlarına dahil olan kişiler olduklarını belirtti.  
http://caferider.com.tr/iranli-sunni-gruptan-tahrandaki-saldirilara-kinama--_h19436.html