08-06-2017 tarihinde eklendi
Türkiye ve İran’dan Katar’a Su ve Gıda Desteği
Katar, diplomatik ilişkilerini kesmeyen ülkelerle arabulucu olmaları yönünde görüşmeler gerçekleştiriyor.

Pazartesi günü Suudi Arabistan’ın Katar ile diplomatik ilişkilerin Katar’ın teröre finansman desteği sağladığı yönündeki iddiadan hareketle sonlandırılmasının ardından, birçok Arap ülkesinin Suudi Arabistan’ı takiben benzeri bir politika izlemesi sonucunda Katar’a diplomatik ambargo uygulama kararı alınmıştı.
 
KATAR’IN 4 HAFTALIK TAHILI KALDI
 
Bu gelişmeler sonucunda Katar, diplomatik krizin başka türden ambargoları da tetikleyebileceği düşüncesiyle gıda sıkıntısı yaşanmaması maksadı gözeterek, Türkiye ve İran’dan gıda ve su temin etme girişiminde bulundu.
 
Katar, gıda ve suyu evvelce büyük oranda Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’inden temin ediyordu. Ancak diplomatik ilişkilerin kesilmesi sonucunda, gıda ve su hususlarındaki sıkıntıların ihtimal dâhilinde olması nedeniyle Katar, durumu garanti alma girişiminde bulunarak İran ve Türkiye aracılığıyla su ve gıda stoku yapma kararı aldı.
 
Reuters’a açıklamalarda bulunan Katar’dan bir bilgi kaynağı, “Türkiye ve İran haricinde diğer ülkelerle de görüşmeler yürütüyoruz” malumatını verdi.
 
SU VE GIDADA SORUN BELİREBİLİR
 
Reuters’a konuşan bir kaynak, “Türkiye, İran ve diğer ülkelerle arabuluculuk faaliyeti üstlenmeleri adına görüşme halindeyiz.” ifadelerini kullandı.
 
Ayrıca, İran ve Türkiye aracılığıyla gerçekleştirilecek olan tedariğin Katar Havayolları’na ait kargo uçaklarıyla temin edileceği bilgisi paylaşılmakta.
 
Katar’ın ülke çapındaki tahıl stoğu ülkeye yalnızca 4 hafta kadar yetebilecek seviyede bulunuyor. Fakat bu stoğun yanı sıra başkent Doha taraflarında da büyük bir silonun bulunduğu dile getiriliyor.
http://caferider.com.tr/turkiye-ve-irandan-katara-su-ve-gida-destegi_h19425.html