30-05-2017 tarihinde eklendi
Açlık grevindeki Filistinli esirlerin taleplerinin yüzde 80’i gerçekleşti
Filistin esirler ve özgürleri işleri komite başkanı İsa Keraki, açlık grevindeki Filistinli esirlerin taleplerinin 41 gün sonra yüzde 80’inin gerçekleştiğini söyledi.

Mehr ajansına göre, İsa Keraki,  dün yaptığı açıklamada, Filistinli esirlerin bu zaferinin onların durumu ve yaşamlarında  çok büyük  değişime neden olduğunu belirterek, bunun gelecekte Filistinli esirlerin onur ve haklarının korunması için büyük bir  kazanım olarak görülebileceğini söyledi.
 
İsa Keraki, açlık grevindeki Filistinli esirlerin lideri Mervan Bergusi ile  İsrail tarafıyla Askalan zindanında 20 saatten fazla süren görüşmenin ardından varılan anlaşmanın detaylarını açıkladı.
 
Filistinli esirlerin aileleriyle görüşme izni, giyecek, gıda gibi malzemelerin zindanlara girmesi, Filistinli kadın esirlerin durumlarının ele alınması ve Filistinli çocukların eğitimleriyle ilgili talepler, Filistinli esirlerin taleplerinin yalnızca bir kısmını oluşturuyordu.
 
Filistinli esirler 17 nisan tarihinde terör rejimi İsrail cezaevlerindeki insanlık dışı şartları protesto için açlık grevine gitmişlerdi.
http://caferider.com.tr/aclik-grevindeki-filistinli-esirlerin-taleplerinin-yuzde-80i-gerceklesti_h19362.html