12-05-2017 tarihinde eklendi
“Riyad’da Amerikan-Arap toplantısının amacı, IŞİD’i yeniden yapılandırmaktır”
Suudi kralın 17 Arap ülkesi liderini, ABD Başkanı Donald Trump ile Riyad’da görüşmeye davet etmesinin ardından Irak Meclisi üyelerinden Sehlani, sözkonusu Amerikan-Arap toplantısından amacın terör örgütü IŞİD’i yeniden yapılandırmak olduğunu belirtti.

Irak Meclisi’ndeki Ahrar Fraksiyonu üyelerinden Zeynep Sehlani bugün el-Malume haber ajansına verdiği demeçte, Riyad’daki Arap-Amerikan toplantısından komplo kokusu geldiğini ifade ederek, Irak ve Suriye’de yenilen terör örgütü IŞİD ve diğer terörist grupların yeniden yapılanmasının bu toplantının amacı olduğunu vurguladı.
 
Iraklı vekil, milyonlarca masum insanın ölümü, yaralanması, evinden barkından olması ve ekonominin yok olmasına neden olan IŞİD’e para, silah ve lojistik destek verenlerin girişimlerinden dolayı eseflerini dile getirerek, bu tarafların IŞİD kurmakla, bölge ülkelerini yok etmeye doğru hareket ettiklerini ifade etti.
 
Suudi Arabistan kralı “Selman Bin Abdul-Aziz” Çarşamba günü Bahreyn, BAE ve Katar başta olmak üzere 17 Arap ülkesi liderine Mayıs ayında ABD Başkanı ile Riyad’da görüşmeleri için davetiye gönderdi.
http://caferider.com.tr/riyadda-amerikan-arap-toplantisinin-amaci-isidi-yeniden-yapilandirmaktir_h19256.html