04-05-2017 tarihinde eklendi
Ammar Hekim’den Bölge Ülkelerine Çağrı
Irak Ulusal Koalisyon Hareketi Başkanı, Ortadoğu bölgesinin temel sorunlarının çözümü için İran, türkiye, Arabistan, Mısır ve Irak dahil bölgenin önemli ülkelerinin ortak bir toplantı düzenlemelerini teklif etti.

Bağdat’ta konuşan Irak Ulusal Koalisyon Hareketi Başkanı Ammar Hekim, artık bölgenin eksen üylkelerinin bir araya gelerek bölgesel krizlerin çözümü için ortak bir toplantı düzenlemelerinin zamanı geldiğini söyledi.
 
Hiç zaman kaybetmeksizin ve daha fazla kanın akmasını engellemek, bölgeye düzen ve barışın geri kazandırılması için  derhal gerekli girişimlerin yapılmasının artık bir zaruret olduğunu belirten Ammar Hekim, Irak Şiileri taklit mercii tarafından Cihadı Kifai fetvasının yayınlanışının yıl dönümüne temasla, bu fetvanın savaşta dengeyi teröristlerden alarak halkın lehine değiştirdiğini söyledi.
 
Ayetullah Sistani 2014 yılında Musul’un IŞİD terör örgütü tarafından işgal edilmesi ve teröristlerin hızla bölgede ilerlemeleri üzerine bir fetva yayınlayarak teröristlere karşı savaşmanın Cihadi kifai olduğunu bildirmiş ve ardından Irak halk direniş örgütü Haşd’uş Şabiinin kurulmasına sebep olmuştu.
http://caferider.com.tr/ammar-hekimden-bolge-ulkelerine-cagri_h19209.html