30-04-2017 tarihinde eklendi
ABD’li Aktivist Chomsky: Trump Dünyayı Yok Edebilir!
Amerikalı üniversite hocası ve bilim adamı, ABD başkanı Trump’ın siyasetlerinin dünyayı yok edebileceği konusunda uyarıda bulundu.

ABD’li aktivist, filozof ve bilim adamı Noam Chomsky, Trump yönetiminin dünyanın geleceği için her hangi bir önem vermediğini gösterdiğini bildirdi.
 
Beyaz Saray’ın, çevre sağlığı örgütü, enerji dairesi gibi kurumları yok etme peşinde olduğunu belirten Chomsky ayrıca medyanın nükleer silah tehlikesine yaklaşımı ile ilgili soruya, ABD’nin nükleer programının Barack Obama döneminde yenilendiğini ve Donald Trump döneminde ise söz konusu sürecin geliştiğini söyledi.
 
ABD’li aktivist açıklamasını Rusya üzerinden sürdürdü:
 
‘’Rusya ABD’nin nükleer programının ilerlediğini ve genişlediğinin farkında ve bu konudan habersiz  değil. Ruslar’ın bu doğrultuda bir tehdit hissetmesi takdirinde, önleyici bir saldırı düzenlemeleri mümkündür zira aksi takdirde ölecek olanlar, onlardır ve bu konu hepimizin öleceği anlamına geliyor.’’
 
Chomsky ABD yetkililerinin nükleer silahların artması ve yayılmasını önlemeye çalıştıkları iddiasını reddederek, ABD’nin İran’ın nükleer programına bağlı konuların hal olmasını istemediğini öne sürdü.
http://caferider.com.tr/abdli-aktivist-chomsky--trump-dunyayi-yok-edebilir_h19182.html