25-04-2017 tarihinde eklendi
Yıkıcı Savaşın En Korkunç Senaryosu Suriye’de Uygulandı
Eski Suriye Enformasyon Bakanı Mehdi Dahlallah, “Bağımsız ve egemen Suriye, Filistin ve Lübnan’ın İsrail politikasına karşı koymasına hep yardım ederdi. Bu da, Suriye’ye karşı çıkarılan bu savaşın nedenlerinden biri oldu” dedi.

Sputnik’e konuşan Eski Suriye Enformasyon Bakanı Mehdi Dahlallah, Suriye’nin ‘feci bir şekilde dayatılan sömürge politikasına’ karşı mücadele verdiğini açıkladı.
 
Dahlallah, ‘Batı ülkelerinin Suriye’nin izlediği politikayı etkilemenin hemen hiç bir imkanı yoktu, çünkü ülkenin IMF’ye karşı ne ödemesi gereken dış borçlar, ne de yerine getirecek yükümlülükleri vardı. Ayrıca bağımsız ve egemen Suriye, Filistin ve Lübnan’ın İsrail politikasına karşı koymasına hep yardım ederdi.  Bu da, Suriye’ye karşı çıkarılan bu savaşın nedenlerinden biri oldu’ ifadelerini kullandı.
 
Ülkenin sömürülmesi için ‘yıkıcı savaşın yürütülmesinin en korkunç senaryosunun’ uygulandığını savunan eski bakan, ‘bu savaşta tüm yöntemlere başvuruluyor. Terörizm gerek dış kaynaklardan besleniyor, ve ABD’nin Şayrat askeri üssüne yaptığı hava saldırısı bunun en açık örneğidir, gerekse ABD ve müttefikleri tarafından desteklenen silahlı gruplar üzerinden yayılıyor. Ülkenin altyapısı sürekli olarak yok ediliyor, ülkeye karşı ekonomik ambargo ve siyasi tecrit yöntemleri uygulanıyor’ dedi.
 
Dahlallah’ın sözlerine göre, 6 yıldır devam eden savaşa rağmen Suriye halkının sömürgecilere boyun eğmeyip mücadele vermeye devam etmesinin asıl nedeni, özgürlük ve bağımsızlığı için savaşması. Eski Suriye’li bakan, “Dış güçler şimdi Suriye’de değişikliklerin yapılmasının alternatif yollarını gündeme getirmeye başladı. Ama onların her zaman kendi emperyalizm çıkarlarını gözeteceğini unutmamak lazım” ifadesinde bulundu.
http://caferider.com.tr/yikici-savasin-en-korkunc-senaryosu-suriyede-uygulandi_h19151.html