24-04-2017 tarihinde eklendi
BM Genel Sekreterinden Esad’a Kutlama Mesajı
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad; 71 yıl önce Suriye’nin Fransız işgalinden kurtularak tam bağımsızlığını ilan ettiği ‘kurtuluş günü’ etkinlikleri münasebetiyle, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’ten bir kutlama mesajı aldı

BM Genel Sekreteri Guterres ‘kurtuluş günü’ mesajında Suriye Arap Cumhuriyeti hükümeti ve halkına güzel temennilerini ifade etti.
 
Guterres dünyanın muazzam umutlara sahip olduğu bir zamanda birçok bölgede güven ve istikrarın yok olduğuna işaret etti.
 
Bu yılın başlarında dünya genelinde barış ve istikrarın pekiştirilmesi yönünde çağrı yaptığına işaret eden Guterres; insanlığın temel hedefi olan barış, onur, adalet, kalkınma ve refahın barışın sağlanmasına dayalı olduğunu kaydetti.
 
BM Genel Sekreteri Guterres mesajında, dünyanın genelinde ortak insani çalışmaların daha da pekiştirilmesini gerektirdiğini vurgularken, Suriye’nin de bu bağlamda ve daha güçlü bir BM’nin yapılandırılmasına katkı sağlama umudunda olduğunu ifade etti.
 
Suriye, 17 Nisan 1946’da Fransız mandasının sona ermesi ve son Fransız birliklerinin de bu tarihte ülkeyi terk etmesiyle tam bağımsızlığa kavuşmuştur.
 
aydınlık
http://caferider.com.tr/bm-genel-sekreterinden-esada-kutlama-mesaji_h19140.html