Af Örgütü tarafından yayınlanan bildiride Şeyh Ali Selman’ın sadece ifade özgürlüğünü barışçıl bir şekilde kullandığı için tutuklu bulunduğu belirtildi.
Bahreyn Ceza Mahkemesi Dördüncü Şubesi kısa bir süre önce El-Vifak Cemiyeti Genel Sekreteri Şeyh Selman’ı anayasaya aykırı davranma ve ülkenin İç İşleri Bakanlığına ihanet etme suçlamalarıyla ikişer yıl hapis cezasına çarptırdı.
28 Aralık 2014 yılında tutuklanan Şeyh Selman’ın tutukluluk süresi 28 Aralık 2018’de sona erecek.
Manama Rejimi Şeyh Selman’ı hükümet yetkililerine ihanet etmekle ve halk ayaklanmalarında yaptığı konuşmalarla şiddet kışkırtıcılığı yapmakla suçluyor.
Uluslararası Af Örgütü ise Manama rejiminin Şeyh Selman’ı haksız bir şekilde yargılayıp tutukladığını ve mahkemeye sunulan belgelerin sadece Şeyh Selman’ın konuşmalarına dayalı olduğunu ifade ediyor.
Uluslararası Af Örgütü aynı zamanda keyfi ve gelişigüzel bir şekilde tutuklanan Şeyh Selman’ın derhal serbest bırakılmasını ve Şeyh Ali Selman’a gerekli tazminatın ödenmesini istedi.
Uluslararası Af Örgütü düzenlediği son kampanyada ifade ve toplanma özgürlüğünden barışçıl bir şekilde yararlanmayı suç sayan bütün kanunları düzeltme noktasında Bahreyn yöneticilerinin bir eylemede bulunması gerektiğini vurguladı.
Bahreyn 14 Şubat 2011 yılından itibaren halkın Al-i Halife Rejimine karşı ayaklanmalarına şahit olmaktadır.
Bahreynli muhalifler düzenledikleri barışçıl protestolarla, özgürlük, adaletin sağlanması, ayrımcılığın ortadan kalkması ve seçilmiş bir hükümetin iktidara gelmesini istemektedir.
Bahreyn rejimi ise Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi bazı bölge Arap ülkeleri ile iş birliği yaparak halkın ayaklanmalarını bastırmakta, siyasi ve insan hakları aktivistlerini tutuklamakta, uzun süreli hapis cezalarına çarptırmakta ve onları vatandaşlıktan çıkarmaktadır.
Bahreyn’de yaşanan gerginliklerde şimdiye kadar onlarca kişi öldürülmüş ve binlerce kişi de yaralanmıştır.