05-04-2017 tarihinde eklendi
ABD’li Cumhuriyetçi Senatör: Arabistan Terörizmin Destekçisidir
Amerikalı Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul dün Senato meclisi oturumunda yaptığı konuşmada, radikal müslümanların ve terörizmin en önemli destekçisinin Arabistan olduğunu bildirdi.

Amerikalı Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul, Amerikan yönetiminin tüm zamanını İran konusunda geçirdiğini, ancak dünya terörizmi ve bölgesel çatışmalarda aşırı Vahhabilerin rolünü görmezlikten geldiğini, oysa Vahhabilerin tüm dünyada Amerikan düşmanlığını körüklediklerini ve bu hususta gerekli bütçeyi de rahatlıkla temin edebildiklerini söyledi.
 
İran’a odaklanmanın radikal Vahhabiler tehlikesini dikkatlerden uzak tuttuğunu belirten  Amerikalı Cumhuriyetçi Senatör Rand Paul, halı hazırda Suriye’de savaşan teröristlerin önemli bir kısmının Suudi rejiminin himayesi altında olduğunu ve Suudilerin Yemen’de de bu durumu sürdürdüklerini söyledi.
 
Rand Paul bu açıklamayı öyle bir ortamda yapmaktadır ki ABD son dönemlerde bölge ülkeleri içerisinde İran korkusunu artırma siyasetlerine ağırlık vererek Tahran’a karşı yeni yaptırımlar uygulama peşindedir.
 
ABD, İran’ın bölgedeki kudret ve etkinliğinden rahatsızlığını her fırsatta dile getirmiştir.
http://caferider.com.tr/abdli-cumhuriyetci-senator--arabistan-terorizmin-destekcisidir_h19031.html