04-04-2017 tarihinde eklendi
Bahreyn Yargıtay Mahkemesi Şeyh Ali Salman’ın 9 Yıl Hapis Cezasının Geçersiz Olduğunu Açıkladı
Bahreyn Yargıtay Mahkemesi bugün ki toplantısında savunma heyetinin El-Vifak Hareketi Genel Sekreteri Şeyh Ali Salman’a verilen 9 yıl hapis cezasına ilişkin itirazını geçerli saydı.

Bahreyn Yargıtay Mahkemesi bugün Şeyh Ali Salman’a verilen 9 yıl hapis cezasına ilişkin savunma heyetinin itirazını geçerli buldu.
 
Bahreyn Ceza Mahkemesi dördüncü şubesi 2015 yılı haziran ayında Bahreyn’deki en büyük muhalif hareketlerden olan El-Vefak Hareketi Genel Sekreteri Şeyh Ali Salman’ı, şiddette teşvik, kanunlara uymama ve ülke İç İşleri Bakanlığına ihanet etme suçlamalarıyla 4 yıl hapis cezasına çarptırdı ama daha sonra Temyiz Mahkemesi bu hapis cezasının süresini 9 yıla kadar uzattı.
 
Bahreyn’in El-Vasat Gazetesi mahkemenin Şeyh Ali Selman’ı ülkedeki hükümeti devirme suçlamasından beraat ettirdiğini ve kışkırtma ve farklı gruplara karşı etnik nefret oluşturma ve İç İşleri Bakanlığına ihanet etme suçlarıyla ilgili olarak 2 yıl hapis cezasına çarptırdığını ve kanunlara uymama hakkındaki suçlamayla ilgili olarak ta 2 yıl daha hapis cezası verdiğini yazdı.
http://caferider.com.tr/bahreyn-yargitay-mahkemesi-seyh-ali-salmanin-9-yil-hapis-cezasinin-gecersiz-oldugunu-acikladi_h19021.html