03-04-2017 tarihinde eklendi
Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisinden Suriyeli Muhaliflere Çağrı
Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriye yönetimi karşıtlarından Suriye cumhurbaşkanının değişmesiyle ilgili talepleri artık dillendirmemeleri gerektiğini bildirdi.

Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, İsviçre’nin Cenevre kentinde süren 5. tur Suriye görüşmelerinin siyasi geçiş için “hazırlık niteliğinde” tamamlandığını söyledi.
 
Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, İsviçre’nin Cenevre kentinde 22 Mart’ta başlayan Suriye konulu 5. tur görüşmelerin son gününde, Nasır el-Hariri başkanlığındaki muhalefet heyeti ve Suriye devleti heyeti ile ayrı ayrı görüştü. Mistura, görüşmelerin ardından BM Cenevre Ofisi’nde düzenlediği basın toplantısında temaslarını değerlendirdi.
 
Görüşmelerin sona erdiğini açıklayan Mistura, görüşmelerin önceki turda kararlaştırılan gündemin uygulanmaya konması için “hazırlık dönemi” şeklinde geçtiğini belirtti. Mistura, “Sahadaki çok ciddi zorluklara rağmen kimse çekip gitmedi. Bir önceki turda ‘tren istasyonda hazır’ demiştim. Şimdi treninin istasyondan yola çıktığını söyleyebiliriz. Yavaş, ama ilerliyor.” değerlendirmesinde bulundu.
 
ABD dışişleri bakanı Tillerson da geçtiğimiz Perşembe günü yaptığı açıklamada Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad hakkında asıl karar verebilecek mercinin Suriye halkı olduğunu bildirmişti.
 
Suriye krizi 2011 yılında Arabistan, ABD ve Türkiye ile müttefiklerince desteklenen teröristlerin Suriye’ye yönelik yoğun saldırıları ardından baş göstermişti.
http://caferider.com.tr/birlesmis-milletler-suriye-ozel-temsilcisinden-suriyeli-muhaliflere-cagri_h19011.html