31-03-2017 tarihinde eklendi
BM Genel Sekreteri Guterres’den İbadi’nin Mili Barış Çabalarına Övgü
BM genel sekreteri Antonio Gutteres, Irak başbakanı Haydar İbadi’nin terörizm ile mücadele, ulusal barışın sağlanması ve ülkede istikrar ve güvenliğin sağlanmasındaki çabalarını övdü.

BM genel sekreteri Antonio Guterres Irak ziyaretinin, Irak halkı ve hükümeti ile bu ülkedeki diğer kurumlarla dayanışma göstergesi olduğuna işaretle, ülkede terörizm ile mücadelenin bir an önce sonuca ulaşmasını dileyerek, İbadi’nin uluslararası yasalara uyması ve sivillerin can güvenliğini sağlayarak ülkede milli barışın sağlanması için gösterdiği çabaları takdir etti.
 
Uluslararası topluma seslenen BM genel sekreteri, ülkede istikrar ve güvenliğin sağlanması ve mağdurlara yardım ulaştırmada, Irak hükümetine yardım etmeleri çağrısında bulundu.
 
Guterres Iraklı yetkililer ile görüşmelerinde IŞİD teröristlerinin yasal yollarla takibe alınmaları ve cezalandırılmaları yollarını ele aldığını belirterek, terör grupların işlediği cinayetleri konusunda uluslararası haberleşme zaruretinin de altını çizdi.
 
BM genel sekreteri Antonio Guterres dün Bağdat girişi ardından twitter sayfasından paylaştığı mesajda, bu ziyarette mültecilerin insani durumunu incelemeyi hedeflediğini, şartlar ne olursa olsun sivillerin can güvenliğinin ise öncelikli mesel olduğunu belirtti.
 
IŞİD terör grubu 2014 yılından itibaren Amerika ve başta Arabistan olmak üzere Arap ile batılı müttefiklerinin geniş mali ve askeri destekleri ile Irak’a saldırarak, ülkenin kuzey ve batısında geniş bölgeleri işgal edip tüyler ürperten insanlık dışı cinayetler işledi.
 
Irak güçleri ise işgal altındaki bir çok bölgeyi teröristlerden temizlemeyi başardı.
http://caferider.com.tr/bm-genel-sekreteri-guterresden-ibadinin-mili-baris-cabalarina-ovgu_h18997.html