16-03-2017 tarihinde eklendi
Hıristiyan Düşünür: Kur’an Küresel Barışa Çağrı Yapıyor
Mısırlı Hıristiyan Düşünür Nebil Luka Bebavi’ye göre Hud suresinin 118. ayeti ile Hac suresinin 69. ayeti küresel barış çağrısında bulunan çok önemli mesajlar içermektedir.

Mısır İslami İşler Yüksek Şurası tarafında Kahire’de düzenlenen küresel barışa dinlerin katkısı konulu sempozyumda bir konuşma yapan Mısır Polis üniversitesi hukuk bölümü öğretim üyesi ortodoks düşünür Nebil Luka, Hud suresinin 118. ayetini şu ifadelerle açıkladı: Ayet aynen şunu söylemekte: “Rabbin dileseydi tüm insanları tek bir ümmet yapardı.
 
Oysaki insanlar sürekli ihtilaf içindeler.” Hac suresinin 69. ayetinde ise bu ihtilafların insanları birbirine düşmanlaştırmaması gerektiğine vurgu vardır.
 
Başka bir ifadeyle burada mahkeme kurulup inanç ve ideolojisinden dolayı insanların mahkum edilmemesi hususuna atıf vardır. Ayet aynen şöyle diyor: “Allah kıyamet günü aranızda üzerinde ihtilafa düştüğünüz konuda hüküm verecektir.” Bu iki ayet tüm savaşlara son verebilecek ve küresel barışı tam anlamıyla sağlayacak önemli mesajlar içermektedir.
http://caferider.com.tr/hiristiyan-dusunur--kuran-kuresel-barisa-cagri-yapiyor_h18886.html