03-03-2017 tarihinde eklendi
Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek beraat etti
Devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in 25 Ocak 2011 devriminin ilk günlerinde göstericilerin öldürülmesine ortak olduğu suçlamasıyla yargılandığı dava sonuçlandı. Mısır Temyiz Mahkemesi, Mübarek’i beraat ettirdi.

Mahkemeye  oğulları Cemal ve Ala ile katılan Mübarek, beraat hükmünün açıklanmasının ardından, “Elhamdülillah, Allahu ekber.” dedi. Mübarek, aynı zamanda mahkeme salonunda bulunan emniyet yöneticileri tarafından da tebrik edildi.
 
Kahire Ceza Mahkemesi Haziran 2012’de 239 göstericinin öldürülmesine iştirak ettiği gerekçesiyle Mübarek’i müebbet (25 yıl) hapis cezasına çarptırmıştı. Kararın temyiz edilmesi üzerine Mübarek yeniden yargılanmıştı.
 
88 yaşındaki Hüsnü Mübarek, 2011 yılı ocak ayında,  Mısır halk inkılabı sırasında,  239 kişinin öldürülmesi, kargaşa ve kaos ortamı çıkarmak ve güvenliği  tehlikeye atma suçlarından dolayı  hapse atılmıştı.
 
Bu arada Mısır Yargısı geçtiğimiz süre içinde Hüsnü Mübarek’le ilgili bir çok davanın düşürülmesine sebep oldular. 20111 yılında hayatını kaybedenlerin aileleri Hüsnü Mübarekle birlikte  şimdiki cumhurbaşkanı Sisi’nin  de yargılanmasını istiyorlar. Sisi o dönemde devrik diktatör Hüsnü Mübarek yönetiminin  istihbarat kurumu başkanıydı.
http://caferider.com.tr/misir-in-eski-cumhurbaskani-husnu-mubarek-beraat-etti_h18777.html