04-02-2017 tarihinde eklendi
4 aylık hasta çocuğun Amerika’ya girmesine izin verilmedi
Amerikan yetkililerinin muhalefeti sonucu, 4 aylık İranlı hasta çocuğun ameliyat için Amerika’ya girişine izin verilmedi.

Fars Haber ajansının bildirdiğine göre CNN televizyonu dün, ABD’li yetkililerin, cerrahi bir operasyon için Amerika’ya girmesi gereken 4 aylık bir hasta çocuğun ülkeye girişine izin vermediklerini bildirdi.
 
Söz konusu İranlı çocuğun ailesi, çocuğun cerrahi operasyon için 5 Şubat tarihine Puralend’de doktordan randevu aldıklarını, ancak Amerikaya girişleri için kendilerine izin verilmediğini bildirdi.
 
Çocuğun kalp yetmezliği olduğu belirtilmiştir.
 
ABD Başkanı Donald Trump’ın 7 Müslüman ülkenin vatandaşlarına herhangi bir gerekçe gösterilme zorunluluğu olmadan 90 gün boyunca ABD’ye giriş yasağı getirmesi tartışmalara yol açmaya devam ediyor. 5 yaşındaki İran kökenli ABD vatandaşı bir çocuk da geçen hafta Amerika’da hava alanında polis tarafından kelepçelenerek göz altına alınmıştı
 
Ailesiyle birlikte ABD’ye giriş yapmasına izin verilmeyen 5 yaşındaki çocuk başkent Washington’daki Dulles Havalimanı’nda 5 saat boyunca kelepçeli tutuldu. Geçtiğimiz cumartesi günü gerçekleşen olayı Demokrat senatör Chris Van Hollend gündeme getirdi. Senatör Van Hollend, çocuğun Maryland doğumlu olduğunu ve annesinin İranlı olduğunu söyledi.
http://caferider.com.tr/4-aylik-hasta-cocugun-amerikaya-girmesine-izin-verilmedi_h18580.html