27-01-2017 tarihinde eklendi
Suriyeli İsyancıları Desteklemek Hataydı
Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü Müdürü, Suriye savaşının sadece taraflardan birinin kapsamlı ve büyük bir zafere ulaşması ya da savaşın çıkmaza girmesi ve tarafların daha fazla bir şey elde edemeyeceklerini anlamasıyla durabileceğini söyledi.

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI) Müdürü Tesnim Habere Ortadoğu, Avrupa ve Amerika bölgelerindeki konular hakkındaki görüşlerini açıkladı.
 
Dan Smith ilk olarak Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü hakkında kısa bir bilgi verdi ve şunları söyledi: ‘Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü Stockholm’da uluslararası ve bağımsız bir barış araştırmaları enstitüsüdür. Bu yüzden biz İsveçli bir düşünce kuruluşu değil, uluslararası bir araştırma enstitüsüyüz. Biz 1996 yılında kurulduk ve geçtiğimiz günlerde kuruluş yıldönümümüzün 50.yılını geride bıraktık. Bizim işimiz çatışmalar için barışçıl çözümler bulmaya yardım etmek ve Amerika ve Sovyetler Birliği arasındaki silahlanma yarışıyla mücadele etmektir.
 
Biz bugün çağımızın en önemli konularından olduğunu düşündüğümüz güvenlik ve barış konularına odaklandık. Bütün işlerimiz tam anlamıyla gerçeklere dayanmaktadır. Biz teorik yaklaşımları olan bir enstitü değil, tamamen tecrübeli bir araştırma kuruluşuyuz. Bizim askeri harcamalar, silah üretimi ve ticareti ve Nükleer silahlar konusunda bilgi sahibi olmak için bir kaynak olduğumuzu düşünüyorum. Kişiler ve çeşitli hükümetler bizim bilgilerimizden yararlanıyorlar. Biz aynı zamanda şiddet çatışmalarını kapsayan çatışmalar gibi bölgesel konuların nedenlerine ve muhtemel çözüm yollarına da odaklanıyoruz.’
http://caferider.com.tr/suriyeli-isyancilari-desteklemek-hataydi_h18508.html