18-01-2017 tarihinde eklendi
Bahreyn’de Şii Gençlerin İdamı Ülkeyi Karıştırdı
Alı Halife rejimi karşıtı üç gencin Pazar günü idam edilmesi ardından Bahreyn halkı ülkenin muhtelif bölgelerinde sokaklara dökülerek rejim aleyhinde gösteride bulunarak, bu cinayeti kınadılar.

Bahreynli göstericiler Alı Halife aleyhinde sloganlar atarak, Bahreyn kralı Hamed bin İsa Alı Halife’nin tüm bu cinayetlerden sorumlu olduğunu ve yargılanması gerektiğini bildirdiler.
 
Bahreyn rejim güçleri ise göz yaşartıcı bombalar ve kurşun kullanarak göstericileri dağıtmaya çalıştılar. Çıkan çatışmalarda halktan onlarcasının yaralandığı bildirilmekte.
 
Öte yandan Bahreyn’de siyasi partilerden bazıları yaptıkları yazılı açıklamalarda şehitlerin intikamını alacaklarına söz vererek, Bahreyn evlatlarının şehid edilmelerinden bizzat ABD ve İngiltere yönetimlerinin sorumlu olduklarını ve mücadeleyi Bahreyn rejiminin kesin devrilmesine kadar sürdüreceklerini bildirdiler.
 
Bu arada Kuveyt meclisi milletvekillerinden Salih Ashor, Bahrey’de üç muhalifin idam edilmesine Twitter hesabında tepki gösterdi ve Bahreyn Devletinin bu uygulamasının “Siyasi çılgınlık” olduğunu yazdı.
 
Ashor kendi sayfasında, “Bahreyn Devleti 2017 yılına üç vatandaşını kurşuna dizerek başladı. Bu siyasi çılgınlık ülkeyi karanlık bir tünele soktu. Bunun aksine siyasi diyalog yoluyla krizi çözmek için hareket etmelidir.” dedi.
http://caferider.com.tr/bahreynde-sii-genclerin-idami-ulkeyi-karistirdi_h18426.html