16-01-2017 tarihinde eklendi
Cezaevinden mesaj var!
Nijerya'nın güvenlir kaynakları, şu anda cezaevinde bulunan Nijerya İslami Hareketi Lideri tarafından bir mesaj yayınlandığını bildirdiler.

Mehr haber ajansının bildirdiğine göre cezaevi içinde bir mesaj gönderen Nijerya Şiileri Lideri Şeyh İbrahim Zakzaki, kendisinin ceza evinden serbest bırakılması veya bırakılmaması konusunda her hangi bir kaygısının bulunmadığını, çünkü Allah taala'nın her halde insana hayır verebileceğini bildirdi.
 
Öte yandan Nijerya İslami Hareket Örgütü Sözcüsü İbrahim Musa, Şeyh İbraühim Zakzaki'nin serbest bırakılması konusunda mahkemenin kararının güvenlik güçlerince dikkate alınmadığını bildirdi.
 
Nijerya Şiileri Lideri Şeyh Zakzaki’ye yakın bir kaynağın açıkladığına göre, onun serbert bırakılacağına dair herhangi bir gelişmenin yaşanmadığı belirtildi.
 
Şeyh Zakzaki’ye yakın bir kaynak onun son durumuna ilişkin yaptığı açıklamada, “Nijerya Şiileri Lideri Şeyh Zakzaki’nin serbest bırakılacağına dair herhangi bir gelişme yoktur. Ayrıca güvenlik güçleri de mahkemenin verdiği karara aykırı olarak Şeyh Zakzaki’nin serbest bırakılmaması için gerekçe bulmaya çalışırlar” dedi.
 
Konuya ilişkin bilgi veren kaynak, bütün sorunlara rağmen Şeyh Zakzaki ve eşinin serbest bırakılması için çaba sarfedildiğini belirtti.
 
mahkeme 45 gün önce Şeyh İbrahim Zakzaki'nin serbest bırakılması konusunda karar çıkarmış ve 45 güne kadar bu kararın hayata geçirilmesini istemişti.
http://caferider.com.tr/cezaevinden-mesaj-var_h18411.html