11-01-2017 tarihinde eklendi
Arabistan, İran’ı Resmen Davet Etti
Veliyyi Fakih’in Hac ve Ziyaret işleri temsilcisi Hüccetülislam Seyyid Ali Gazi Asger, Suudi Arabistan’dan Hac için resmi davet aldıklarını bildirdi.

Gazi Asger, dün İran Hac ve Ziyaret Kurumu  ile oturumunda yaptığı açıklamada, sözkonusu resmi davetin geçmişteki davet mektuplarıyla fazla farketmediğini belirterek, İran’ın sözkonusu davete önümüzdeki günlerde cevap vereceğini bildirdi.
 
Gazi Asger, İran’dan bir heyetin  müzakere için Arabistan’a gönderileceğini belirterek, Suudi yetkililerle  İran’ın üzerinde önemle durduğu konuları  konuşacaklarını söyledi.
 
Sözkonusu İranlı yetkili, Suudi yetkililerle yapılacak görüşmelerde 2015 Hac merasimi sırasında Mescid’ül Haram ve Mina’da yaşanan faciada hayatını kaybeden İranlı şehitlerin de gündeme getirileceğini söyledi.
 
Suudi Arabistan Hac ve Umre bakanı daha önce de İran’ı Hac  için gerekli koordinenin yapılması amacıyla   davet etmişti.
 
Bilindiği gibi 2015 yılında Suudi rejiminin  liyakatsizliği ve yeterli önlem almaması yüzünden Mina’da çıkan izdihamda 477’i İranlı olmak üzere binlerce hacı adayı şehit olmuştu.
http://caferider.com.tr/arabistan-irani-resmen-davet-etti_h18361.html