19-12-2016 tarihinde eklendi
Halep’in Kurtarılmasına Yas Tutanları Tanıyalım
Suriye Ordusu’nun Halep’i tekfirci teröristlerin işgalinden kurtarmasının ardından Halep’teki teröristlerin finansörü ülkeler yasa büründü.

Suriye Ordusu’nun Halep’i tekfirci teröristlerin işgalinden kurtarmasının ardından Halep’teki teröristlerin finansörü ülkeler yasa büründü. 
 
Suriye’deki teröristleri destekleyen ülkeler; Suriye’nin resmi ordusunun Halep’i teröristlerden temizleyerek şehirde emniyet ve istikrarı sağlamasına ciddi tepkiler gösterdi. Bu durum söz konusu ülkelerin finanse ettikleri teröristlerin yenilgisinden ötürü duydukları öfke ve endişeyi gözler önüne seriyor. 
 
Halep’in katliamcı teröristlerden temizlenmesi sebebiyle halkın meydanlarda kutlamalar yapmaya başlamasına eş zamanlı olarak teröristleri destekleyen ülkeler Halep’in kurtarılmasına ilişkin şunları söyledi: 
 
Amerika: “Kentte ateşkesin sağlandığına dair haberler var. Bu kutlamak için bir neden değil, aslında diğer Suriye şehirlerini bekleyen akıbetin bir göstergesi. Halep’te kontrolü sağlayan ve savaş suçları karşısında herhangi bir bedel ödemeyen Esed rejimi, bu ateşkesi savaş makinelerini yeniden konumlandırma ve ülkenin geri kalanını kazanmak için katliam hazırlığında kullanacak. Bu da ABD’nin ulusal güvenlik çıkarlarının altını oyacağı gibi Suriye’de görevli Amerikan askerlerine yönelik riski de artıracak” 
 
İsrail: “Suriye’de ve özellikle Halep’te gördüğümüz, çok geniş çapta bir insanlık trajedisi. Trajediyi görüyoruz ve tabii ki bu trajediden etkileniyoruz. Mülteciler, çekilen acıları ve yıkımı görüyoruz. Bu acıları dindirmek için çabalar var. Umarız bu çabalar sonuç verir.” 
 
Almanya: “Suriye’nin durumu bir felakettir” 
 
Fransa: “Halep’te yaşanan felaket, çatışmaların durması için derhal anlaşma sağlanmasını gerektirmektedir.” 
 
İngiltere: “Rusya Beşar Esad’ı desteklemekten vazgeçmelidir.”
http://caferider.com.tr/halepin-kurtarilmasina-yas-tutanlari-taniyalim_h18186.html