08-12-2016 tarihinde eklendi
Obama’dan IŞİD İtirafı: İstihbarat Kurumlarımız Aciz Kaldı
ABD Başkanı Obama, ülkesinin IŞİD’in oluşumundaki rolünü ve bu teşkilatın hızlı büyümesi karşısında ABD istihbarat kurumlarının aciz kalmasını itiraf etti.

Obama dün akşam CNN’e verdiği röportaj’da, IŞİD’in gücünün yalnızca Suriye ile sınırlı kalmayarak Irak’ta Musul’u da işgal edebilecek güçte olması hususunu Amerika istihbarat kurumlarının önceden bilemediklerini söyledi.
 
“Obama’nın mirası” başlığı altında sunduğu bir dosyanın bir parçası olarak Obama ile de konuşan CNN bu röportajın sadece ufak bir bölümünü dün akşam yayınlamış ve programın tamamını yakında yayınlayacağını duyurmuştur.
 
Öte yandanFlorida eyaletinin Tampa kentindeki MacDill Hava Üssü’nde de bir konuşma yapan ABD Başkanı Barack Obama’nın gündeminde terörle mücadele vardı.
 
“IŞİD’e verebileceğimiz yanıtları değerlendirirken, 2003’te ABD ordusunun Irak’a müdahalesi sırasında yapılan hataları tekrarlamak istemedik” diyen Obama, IŞİD ile mücadelede ABD güçleri yerine, yerel silahlı grupları desteklemeye odaklandıklarını ve yaklaşık 70 ülkeden oluşan bir uluslararası koalisyonu kurduklarını hatırlattı. Teröristlerin ‘İslam adına’ savaştıklarını iddia ettiğine dikkat çeken Obama, terörle mücadeleyi bir dine karşı verilen mücadele olarak görmeme çağrısında bulundu.
http://caferider.com.tr/obamadan-isid-itirafi--istihbarat-kurumlarimiz-aciz-kaldi_h18126.html