25-11-2016 tarihinde eklendi
AP, Türkiye kararını verdi
Avrupa Parlamentosu (AP), Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) ile sürdürdüğü müzakerelerin geçici olarak dondurulmasını tavsiye eden tasarıyı kabul etti.

Avrupa Parlamentosu, AB-Türkiye müzakerelerinin başlaması için 12 yıl önce böyle "Evet" demişti 
 
Avrupa Parlamentosu (AP), Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) ile sürdürdüğü müzakerelerin geçici olarak dondurulmasını tavsiye eden tasarıyı kabul etti. Tasarıda, üyelik müzakerelerinin darbe girişimi sonrası OHAL uygulamasının getirdiği olumsuzluklar nedeniyle dondurulması istendi. 
 
AP'nin Türkiye kararına CHP'den ilk açıklama 
 
MÜZAKERELERİN BAŞLAMASI İÇİN TEK ŞART 
 
Kararda, üyelik müzakerelerinin yeniden başlayabilmesi için OHAL uygulamasının kaldırılması istenirken; Avrupa Birliği ve Avrupa Parlamentosunun darbe girişimini güçlü bir şekilde kınadığı ve Türkiye’nin sorumluları yargılama hakkının meşru olduğu vurgulandı. 
 
Fransa'nın Strasbourg kentindeki AP Genel Kurul oturumunda kabul edilen tasarı 37'ye karşı 479 oyla kabul edildi. Oylamada, 107 üye çekimser görüş bildirdi. 
 
HUKUKEN BAĞLAYICI DEĞİL 
 
Tasarı aralık ayında AB liderlerine gönderilecek. Kararın hukuken bağlayıcılığı bulunmuyor. Müzakarelerin geçici olarak dondurulması kararını ancak Avrupa Birliği Konseyi verebiliyor. 
http://caferider.com.tr/ap-turkiye-kararini-verdi_h18085.html