03-11-2016 tarihinde eklendi
Amerika Halep’teki Muhalifleri Silahlandırmaya Devam ediyor
Suriye Meclis Başkan Yardımcısı Necdet Anzur, Amerika’nın Halep’te terörist grupları silahlandırdığını ve Kürt kartı ile istediği şekilde oynadığını söyledi.

Suriye Meclis Başkan Yardımcısı Necdet Anzur, Türkiye ve Amerika’nın Kürt kartı ile oynadığını ve Halep’in Amerika’da yeni hükümet göreve başlamadan önce kurtarılacağını ifade etti.
 
Suriye Meclis Başkan Yardımcısı Necdet Anzur Tesnim Haber Ajansı’na verdiği röportajda, Amerika Birleşik Devletleri’nin son dönemde Halep’teki teröristleri silahlandırdığını, Türkiye ve Amerika’nın Kürt kartı ile istediği gibi oynadığını belirtti.
 
Necdet Anzur uluslararası tarafların, Suriye krizinin çözülmesi ile ilgili bahaneler üretmesi hakkında şunları söyledi: “Özellikle Halep olmak üzere Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Suriye ile ilgili belirsiz ve şüpheli rolüne değinmek istiyorum. Birleşmiş Milletler ve Güvenlik Konseyi Halep’in kurtarılmasını geciktirmekte ve bu savaşın sona ermesine engel olmaktadır. Son günlerde çeşitli çabalarda bulunuldu. Hatta bazı silahlı gruplar Halep’in doğu bölgelerinden çıkılmasını ya da en azından yaralıların çıkarılmasını kabul etti. Ama maalesef bazıları buna engel oldu.”
 
Anzur, tekfirci teröristlerin Büyük Halep Hamasisi olarak adlandırdıkları operasyonun gecikmesinin nedenleri ile ilgili olarak şunları söyledi: “Gerçek yiğitliğin şu anda Suriye Ordusu ve müttefiklerinin iş birliği ile gerçekleştirilen operasyonlar olduğuna inanıyorum. Daha da büyük yiğitlikler kesinlikle Halep’in terörist grupların pençesinden kurtarılmasıyla meydana gelecektir. Allah’ın izni ile bu zafer çok yakındır.”
 
Anzur, Amerika’nın Suriye’deki terörist grupların daha fazla silahlandırılması yönündeki açıklamaları, raporları ve bu silahlandırmadan sonra teröristlerin savaş meydanını değiştirme ihtimali ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:
 
“Amerika hükümeti tarafından birçok açıklamalarda bulunuluyor ve çeşitli tutumlar sergileniyor. Bilin ki bu silahlandırma gerçekleştirildi. Teröristlerin silahlandırılması sona erdikten sonra bunun haberi ortaya çıkacak. Suriye krizinin başında teröristler özellikle Türkiye olmak üzere hem komşu ülkeler tarafından silahlandırıldı hem de Katar ve Arabistan tarafından mali destek gördü. Teröristlere en büyük lojistik destek de Ürdün’den geldi.”
 
Anzur, Amerika’daki başkanlık seçimlerinden ve Amerika’da yeni hükümet kurulduktan sonra Suriye’deki muhtemel değişiklikler hakkında şunları söyledi: “Ben Halep’in Amerika’da yeni hükümet göreve başlamadan önce kurtarılacağı hususunda ve Suriye sahnesinde hükümet ve müttefiklerinin lehine yeni gerçeklerin şekilleneceği konusunda ümitliyim.”
 
Suriye Meclis Başkan Yardımcısı Anzur, Irak Ordusu ve Haşd-i Şaabi’nin operasyonlarından sonra Musul’dan Suriye’ye iki bin IŞİD teröristinin geldiği yönündeki haberler hakkında şunları söyledi:
 
“Biz Irak tarafının teröristlerin Suriye topraklarına kaçmasına izin vermeyeceği konusunda umutluyuz. Ama eğer böyle bir şey yaşanırsa, savaş çerçevesinde normal bir durumdur ve ister sayıları az olsun ister fazla, ülkemizin bütün topraklarını kurtarma konusunda kararlı olmalıyız. 
 
Bizim Halep’i kurtardıktan sonraki hedefimiz, önce Rakka’yı ve daha sonra da Deyrizor’u kurtarmak olacaktır. Aynı şekilde bir sonraki büyük savaşta İdlib şehrinde yapılacaktır. Hazır olacağız yani bütün Suriye topraklarını teröristlerin pençesinden temizleyeceğiz. Suriye hükümeti de teslim olan ve istenilen şartlarda silahlarını bırakan herkese kucağını açacaktır.
 
Eğer sorunlarının halledilmesine karşı çıkan gruplara bakacak olursak, onların hepsinin yabancı gruplar olduğunu görmekteyiz. Bu durum, bölgede ve muhalif grupların kararlarında yabancıların müdahalesi olduğunu göstermektedir. Bu müdahale durmadığı sürece, bütün teröristlerin sonu ölümdür. Onları ölümden başka bir şey beklememektedir.”
 
Necdet Anzur, Suriye’nin çeşitli bölgelerinde ateşkesin süreci, silahlı grupların barışı onaylaması ve işgal ettikleri bölge ve kasabalardan çıkması hakkında şunları söyledi: “Suriye Ordusu’nun ve hükümetinin hedefi Suriye’de kan dökülmesini durdurmaktır. Terörist gruplara yapılan bütün mali ve silah yardımı durduğu takdirde, onların Suriye hükümetinin iradesi karşısında teslim olmaktan başka şansı kalmayacaktır. Kandırılan köy ve kasaba sakinleri vatan kucağına geri dönmelidir. Suriye hükümeti kan dökülmesini durdurmaya çalışıyor. Suriye hükümetine cinayet işlediği yönünde atılan iftiralar, düşünceleri asıl mesele olan bu toprakların kurtarılmasından saptırmak içindir.”
 
Anzur “Rusya neden bütün toplantılarda ve her fırsatta Amerika’dan ılımlı olarak nitelendirdiği grupları teröristlerden ayırmasını istiyor” sorusu üzerine şunları söyledi: “Bu talebin politikanın en üst düzeyinde bulunan bir talep olduğundan eminim. Siyasi faaliyetlerin önemi askeri faaliyetlerden az değildir. Rusya bütün dünya ve batılılar karşısında bu teröristlerin Amerika ve müttefiklerinin desteği altında olduğunu ifşa etmek istiyor. Bu bilgilerin dünyaya hatırlatılmaması Amerika’nın Suriye’nin geleceğinde karar alabilmesi adına terörist grupların varlığını korumak içindir.”
 
Anzur, Suriye hükümetinin Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyindeki varlığını geri püskürtmek için Kürt Arap direnişi oluşturulması hakkındaki tutumu ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu: “Bazı Kürt grupların yolunu kaybettiğine inanıyorum. Terörizmden kurtulmanın tek yolu Kürtlerin Suriye hükümeti ile birleşmesi, Suriye Ordusu ile askeri ve güvenlik alanlarında tam bir koordinasyon içinde olmasıdır. Ben kesinlikle tek başına ve başına buyruk olarak bir sonuca ulaşılamayacağına inanıyorum.
 
Amerika ve Türkiye ellerindeki Kürt kartı ile istedikleri şekilde oynamak istiyorlar. Oysaki Suriye Ordusu Kürtleri Suriye toplumunun bir parçası olarak görüyor. Bu yüzden yanlış anlaşılma ve etkileşim Suriye tarafından değil Türkiye tarafından yapılıyor.”
http://caferider.com.tr/amerika-halepteki-muhalifleri-silahlandirmaya-devam-ediyor_h17993.html