24-10-2016 tarihinde eklendi
Peşmerge Yardım İstedi, Topçularımız Destek Verdi
Peşmerge güçleri, Irak’ın Musul kentinin kuzeyindeki Başika’yı IŞİD terör örgütünden aldı. Başbakan Binali Yıldırım, Peşmerge’nin Türkiye’den destek istediğini belirterek, “Obüslerle, topçu atışıyla destek verdik” dedi.

 
PEŞMERGE BAŞİKA’YI DEAŞ’TAN TEMİZLEDİ
 
Musul operasyonunun 7. gününde kritik öneme sahip Başika kenti IŞİD’den temizlendi ve Peşmerge güçleri kentin kontrolünü sağladı.
 
Musul’a çok yakın bir noktada bulunan Başika’ya giren Peşmerge güçlerinin yaptığı açıklamada Başika’nın kontrolünün tamamen sağlandığı ve kentin IŞİD unsurlarından temizlendiği bildirildi.
 
Öte yandan Erbil’de temaslarda bulunan ABD Savunma Bakanı Ashton Carter’a da Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani tarafından da bilgi verildiği açıklandı.
 
Başbakan Binali Yıldırım, Musul’daki operasyonla ilgili olarak, “Peşmerge güçleri Başika kasabasınıIŞİD’den temizlemek için harekete geçtiler. Bizim Başika Üssü’ndeki askerlerimizden, oradaki unsurlarımızdan yardım istediler. Biz de oradaki topçularla, tanklarla, fırtına obüsleriyle destek veriyoruz” bilgisini verdi.
http://caferider.com.tr/pesmerge-yardim-istedi-topcularimiz-destek-verdi_h17941.html