19-10-2016 tarihinde eklendi
Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği Önünde Geniş Çaplı Gösteri
Irak’ın başkenti Bağdat’ta Türk kuvvetlerinin Irak’ta bulunmasını protesto etmek amacıyla bugün binlerce kişi Türkiye Büyükelçiliği önünde bir araya gelerek gösteri düzenledi.

 
El Alem televizyonu gösterilerin bugün sabahın erken saatlerinden itibaren Türkiye elçiliğine giden yollarda yapıldığını açıkladı.
 
Irak Sadr Hareketi Lideri Mukteda Sadr, Irak’taki Türkiye Büyükelçiliği önünde protesto düzenlenmesini ve Türkiye’den Musul savaşına katılmamasını istemişti. 
 
Mukteda Sadr, Irak’ın bütün toprağının Irak ordusunun kanına bulandığını, vatanı koruyan ordunun işgalciler ve zulüm karşısında durduğunu ve El-Anbar şehrinin de bu ordunun kanı ve gücüyle kurtulduğunu belirtti.
 
Sadr ayrıca Musul’u kurtarma operasyonlarında Irak’a yardım edilmesini isteyerek sivillerin can güvenliğinin sağlanması gerektiğini ifade etti.
 
Mukteda Sadr, Türkiye’nin Musul savaşına katılmaması gerektiğini vurgulayarak Irak’taki Türkiye Büyükelçiliği önünde Türkiye’nin Irak’ın kuzeyindeki askeri varlığının kınanması için protesto düzenlenmesini istemişti.
http://caferider.com.tr/turkiyenin-bagdat-buyukelciligi-onunde-genis-capli-gosteri_h17903.html