17-10-2016 tarihinde eklendi
IŞİD Antep’te Rakka’dan Daha Güçlü
Cüneyt Akman’ın hazırlayıp sunduğu Zaman’ın Ruhu programının bu akşamki konukları, Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili aynı zamanda ABC yazarı Eren Erdem ve ABC Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ oldu. CHP’li Eren Erdem Gaziantep’te IŞİD’in silahlı eğitim kampları olduğu iddiasında bulundu. Merdan Yanardağ da 7 Haziran 2015 seçimlerinin ardından Türkiye’nin kanlı saldırılara açık olduğunun altını çizdi.

 
Programın ilk dakikalarında CHP’li Eren Erdem Gaziantep’te şehit olan polislere başsağlığı diledi ve Emniyet’i operasyondan dolayı tebrik etti. 
 
Ancak ardından ciddi uyarılarda bulunan Erdem, “Emniyet’i uyarıyorum bunların bir eylem planları varsa, o plana sadık kalacaklar, bunlar öyle bir örgüt. Ben mevcut iddianamalere baktığımda tehlikeli bir durum görüyorum. Tıpkı Ankara iddianamesinde yazan Gaziantep’teki düğün saldırısının gerçekleşmesi gibi” dedi.
 
ANTEP’TE SİLAHLI EĞİTİM KAMPLARI VAR
 
CHP’li vekil IŞİD’in Antep’te Rakka’dan daha güçlü ve örgütlü olduğunu belirterek,  “Rakka’da bin küsur militanı var, Gaziantep’te 5 bine yakın bomba eğitimi görmüş silah eğitimi almış militanlar var. 
Gaziantep’te bunların silahlı eğitim kampları var. Elimde bunun fotoğrafları var” diye konuştu. 
 
7 HAZİRAN ORTAM HAZIRLADI
 
Merdan Yanardağ da IŞİD saldırılarının 7 Haziran 2015 seçimlerinin ardından başladığına dikkat çekerek ” Emniyet bunları izliyor ve engellenmiyor. Bu programda söylenenler ihbar kabul edilmeli. Türkiye’yi bir ortadoğu ülkesine çevirdiler. Burada şuna dikkat çekmek lazım, 7 Haziran seçim sonuçlarını iptal etmek için Türkiye’yi kan gölüne çevirdiler. Suruç, Ankara, İstanbul bu saldırılar 7 Haziran’dan sonra gerçekleşti. 7 Haziran’dan sonra Türkiye darbelere açık hale geldi” ifadelerini kullandı. 
http://caferider.com.tr/isid-antepte-rakkadan-daha-guclu_h17889.html