29-09-2016 tarihinde eklendi
İran’dan Birleşik Arap Emirlikleri’ne Sert Yanıt
İran İslam Cumhuriyeti’nin New York’taki Birleşmiş Milletler Temsilcisi Birinci Sekreteri Abbas Yezdani, Pazartesi günü Birleşmiş Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanının BM genel oturumundaki iddialarına ilişkin şunları söyledi:

 
“Savaş uçaklarıyla her gün günahsız Yemen halkını bombalayan bir ülke,  İran’ı ülkelerin içişlerine karışmakla suçluyor. Bu iddia çok gülünçtür ve yalakalıktır.Uzun yıllar boyunca topraklarını tekfirci düşüncelerin  yayıldığı bir kaynak haline getiren bir ülke, BM tribününden İran’ı bölgedeki huzuru bozmaya çalışmakla suçluyor! 
 
Birleşik Arap Emirliklerini temsil eden bu yetkili asılsız konuşmalarıyla bir kez daha, İran’ın toprak bütünlüğünü hedef almış ve İran’a ait 3 adayla ilgili bazı iddialar ortaya atmıştır. Biz bu asılsız iddiaları her zaman reddettik. Bu gibi iddiaların tekrarı bu adaları bizim topraklarımızdan koparamayacaktır.  
 
Birleşik Arap Emirlikleri ile İsrail dışişleri bakanlarının sözbirliğine bakılacak olursa bu olay tesadüf değildir. Birleşik Arap Emirlikleri ile Siyonist rejim ve ortakları her zaman Fars Körfezi bölgesinde  koalisyon kurdular. Bu koalisyonun sonucu da Filistin halkına ihanet olacaktır. 
 
Bölgedeki bazı Arap ülkeleri tarafından Arap Körfezinin Fars Körfezi yerine kullanılması yanlıştır. İran İslam Cumhuriyeti Fars Körfezi’ndeki komşularıyla her zaman dostça ilişkiler kurmak istedi. İran her zaman sorunları gidermek ve tekrar dostça ilişkiler kurabilmek amacıyla görüşmelere hazır olduğunu açıkça ifade ediyor.”
http://caferider.com.tr/irandan-birlesik-arap-emirliklerine-sert-yanit_h17830.html