24-09-2016 tarihinde eklendi
Nijerya İslami Hareketi Şeyh Zakzaki’ye Özgürlük İçin Sokaklara Döküldü
Nijerya İslami Hareketi üyeleri perşembe günü Nijerya’nın başkenti Ebuca’da protesto gösterisi düzenleyerek, İslami Hareket Lideri Şeyh Zakzaki’nin serbest bırakılmasını istedi.

 
Tutuklu bulunan Şeyh İbrahim Zakzaki ve  yakınlarının serbest bırakılması için ülkenin çeşitli bölgelerinden gelen Ehl-i Beyt aşıkları ve Şiilerden oluşan grup başkentteki insan hakları bürosunun önünde toplanarak gösteri düzenledi. 
 
Yine alınan bilgilere göre; göstericiler yaklaşık bir yıldır tutuklu olan ve kendisiyle görüşmenin yasaklandığı Şeyh İbrahim Zakzaki’nin serbest bırakılmasını istedi.
 
Nijerya İslami Hareketi daha önce de Şeyh Zakzaki’nin hapisteki kötü şartları nedeniyle hayatını kaybetmiş olabileceği konusunda endişelerini dile getirmişlerdi.
 
Öte yandan; Nijerya polisi Ebuca’da gösteri yapan halka sert müdahalede bulundu. Müdahaleler sırasında birçok kişi yaralandı ve bazı göstericiler polis tarafından tutuklandı.
 
Hatırlanacağı üzere; Nijerya polisi, 13 Aralık 2015 tarihinde Bagiyyetullah Hüseyniyesine ve Şeyh İbrahim Zakzaki’nin evine baskın yapmış ve olayda yaklaşık 2000 kişiyi öldürmüştü. Olayın ardından Şeyh İbrahim Zakzaki eşiyle birlikte tutuklanarak hapishaneye gönderilmişti. Şeyh Zakzaki’nin bulunduğu hapishanenin şartları çok kötü olması sebebiyle Şeyh Zakzaki bir gözünü kaybetmiş durumdadır.
http://caferider.com.tr/nijerya-islami-hareketi-seyh-zakzakiye-ozgurluk-icin-sokaklara-dokuldu_h17791.html