23-09-2016 tarihinde eklendi
Yemenli Kız Çocuğu: ABD En Azından, Suudilere Silah Satmayı Bırakabilir
10 yaşındaki Yemenli kız çocuğu Yara el-Mutavakel; “ABD savaşı durduramıyorsa, Suudilere silah satmayı bıraksın” diyor.

 
Geçtiğimiz günlerde 10 yaşındaki bir kız çocuğunun, Yemen’deki şiddetin sonra ermesi için söyledikleri sosyal medyada gündem olmuştu. 
 
Yara el-Mutavakel, youtube hesabı üzerinden paylaştığı videosunda, Suudi destekli koalisyonun hedefi olan çocuklardan biri olmaktan korktuğunu söylemiş, “Suudiler yalan söylüyor, bize karşı savaşmaları için tüm ülkelere yalan söylüyorlar ve onlara para veriyor, ülkemizi yok ediyorlar” demişti.
 
RT‘nin ulaşıp kısa bir röportaj yaptığı 10 yaşındaki Yara el-Mutavakel; “Eskiden ailemle birlikte güvende ve özgür hissederdim. Ama bugünlerde evde kalıyoruz, dışarı çıkmıyoruz, gittiğimiz yerlerde bomba patlamasından korkuyoruz. Hep korku içindeyiz” dedi.
 
10 yaşındaki Yara, ABD’ye; “Amerika’nın savaşı durdurmasını istiyorum. Savaşı durduramıyorlarsa bile, en azından Suudilere silah satmayı bıraksınlar” diyerek seslendi.
 
Birleşmiş Milletler, Mart 2015 tarihinden bugüne Yemen’de 10 bin kişinin yaşamını yitirdiğini belirtirken; UNICEF ülkede 1,121 çocuğun öldürüldüğünü, 1,650 çocuğun ise önemli şekilde yaralandığını bildirdi.
http://caferider.com.tr/yemenli-kiz-cocugu--abd-en-azindan-suudilere-silah-satmayi-birakabilir_h17784.html