17-09-2016 tarihinde eklendi
Nijerya halkı, liderleri Şeyh Zakzaki’yi yalnız bırakmıyor
Nijerya Müslümanlarından yüzlercesi bir kez daha Şeyh Zakzaki’ye destek vererek ülkenin muhtelif bölgelerinde gösteri düzenlediler.

Fars Haber ajansının bildirdiğine göre dün Nijerya İslami hareketi lideri Şeyh İbrahim Zakzaki yandaşlarından yüzlercesi, ülkenin muhtelif şehirlerinde Şeyh Zakzaki’nin serbest bırakılması talebiyle bu ülke ordu ve güvenlik güçleri aleyhinde gösteri düzenlediler.
 
Nijerya Hizbullahi müslümanlarının lideri Şeyh Zakzaki’nin serbest bırakılmasını isteyen ve Şeyh Zakzaki’nin fotoğraflarını taşıyan göstericiler, ordu ve güvenlik güçlerinin müslümanlar aleyhindeki şiddet eylemlerine son verilmesini istediler.
 
İnsan hakları kuruluşlarının defalarca Şeyh İbrahim Zakzaki’nin sağlık durumu konusunda uyarıda bulundukları bir dönemde bu gösteriler yapılmaktadır.
 
13 Aralık 2015 tarihinde Nijerya ordusunun Bakiyetullah Hüseyniyesine saldırısı sonucu bu ülke Müslümanlarından bir çoğu şehit olmuş ve yaralanmış ve Müslümanlarının lideri Şeyh İbrahim Zakzaki de tutuklanarak hapse atılmıştı.
http://caferider.com.tr/nijerya-halki-liderleri-seyh-zakzakiyi-yalniz-birakmiyor_h17766.html