10-09-2016 tarihinde eklendi
Suriye ordusunun başarıları, Esad karşıtlarının hoşuna gitmedi
Suriye ordusunun başarıları, Esad karşıtlarının hoşuna gitmedi.

Ordu güçleri ve milisler, Halep’in güneyindeki Ramusah bölgesini ve kentin güney girişini kontrol altına aldı. Suriye ordusunun yetkili birimlerinin bölgenin temizleme çalışmalarına başladığı belirtilirken, cihatçıların ellerindeki son savunma hattının Ramusah’taki çatışmalar sonrasında sürüldükleri Sadkop petrol depoları bölgesi olduğu ifade edildi.
 
Suriye ordusu, Halep’teki kritik bölgeyi geri aldıRamusah’ta kontrolü sağlayan Suriye ordusunun bir sonraki adımı da, kentin batısındaki cihatçıları uyarmak oldu. Suriye Hava Kuvvetleri’ne ait uçaklar tarafından bırakılan bildirilerde, cihatçılara silahlarını bırakarak teslim olmaları çağrısında bulunuldu. Suriye ordusunun Halep’teki başarılarının hemen ardından ise ‘muhalifler’, Şam ve IŞİD’i kimyasal silah kullanmakla suçladı. İddiaları reddeden Suriye hükümeti, hem ‘muhalif’ güçlerin hem de El Nusra’nın kimyasal saldırılarda bulunduğunu belirtti.
 
'İDDİALAR, SURİYE ORDUSUNUN ZAFERLERİNİN ARDINDAN GELİYOR'
 
İddialar, Rusya’da yayın yapan dijital gazete Vzglyad tarafından, ‘Esad karşıtı kampanyanın yeni bir bölümü’ olarak nitelendirilirken, yayınlanan yazıda şu ifadelere yer verildi: “Her zaman aynı mantık işliyor: Kimyasal saldırılara dair raporlar, Suriye ordusunun cihatçılara karşı zafer kazanmasının ardından geliyor. Aynı zamanda bu iddiaların ardından Şam’a baskı uyguluyor ve böylece sözde muhalifler mola hakkı kazanıyor.”
 
http://caferider.com.tr/suriye-ordusunun-basarilari-esad-karsitlarinin-hosuna-gitmedi_h17748.html