30-08-2016 tarihinde eklendi
Suriye Ordusu Halep’in Güneyinde İlerliyor
Suriye Ordusu, Halep’in güney bölgesinde gerçekleştirdikleri yeni bir operasyonla bazı bölgeleri teröristlerden kurtarmayı başardı.

İRNA’nın bildirdiğine göre Suriye ordusu dün Halep’in güneyinde başarılı bir operasyan gerçekleştiren Suriye ordusu, Han Tuman ve İdlip banliyösünde teröristlere yardım ulaştırma yolunu kesmeyi başardı.
 
Suriye ordusu ayrıca Halep şehrinin güney mıntıkasında askeri akademiye saldırarak burayı da teröristlerden geri almayı başardılar. Bu operasyonlarda teröristlerden onlarcasının öldürüldüğü bildirilmekte.
 
Suriye hava güçleri ve topçu birlikleri desteği ile çokuluslu tekfirci ve hain teröre karşı operasyonlarını sürdüren Suriye ordusu dün karargah ve araçlarını imha etmeleriyle aralarında azılı terör komutanlarının bulunduğu onlarca teröristi öldürmeyi başardılar.
 
Öte yandan SANA’ya açıklamada bulunan askeri kaynak Deyrezzor Havalimanında bulunan ordu birliklerimizin havalimanının doğu duvarından saldırı girişiminde bulunan IŞİD’li bir terör grubunun üyelerini ekipmanlarıyla birlikte tamamen etkisiz hale getirdiklerini kaydetti.
 
Kaynak Deyrezzor Kentinin Urfi ve Ummal semtlerinin yanı sıra il kırsalının Bğayliye ve Huveycet Sakır beldelerinde radikal teröristlerin mevki ve hareketlenmelerine yönelik nitelikli operasyonlar düzenlendiğini kaydetti. Operasyonlarda bir kısmı ağır silahlarla donatılmış araçlar ve radikallerin siperlerinin imha edildiğini aktaran kaynak; aralarında saha komutanlarının bulunduğu onlarca teröristin öldürüldüğünü sözlerine ekledi.
 
Hama kırsalının kuzeyinde geneli çokuluslu teröristlerden oluşan ‘Fetih Ordusu’ (Ceyşul fetih) adlı teröristlere karşı operasyonlarını sürdüren ordu birlikleri, aralarında oldukça tehlikeli isimlerin bulunduğu çok sayıda teröristi ölü yaralı düşürdü.
 
Askeri kaynak il kırsalının kuzeyi Letamina Kentinin doğusunda ‘Cund el Aksa’ adlı radikallerin önemli bir karargahını nitelikli operasyonla hedef alan ordu birliklerimizin aralarında radikal çetelerin sözde piyade taburunun askeri komutanı olarak bilinen Abdürrahim el Cezzar’ın bulunduğu birçok teröristi öldürdüklerini söyledi.
 
IŞİD’e tabi olup saflarında yüzlerce yabancı radikali barındıran ‘Cund el Aksa’ adlı terör örgütü, Katarlı ‘Ebu Abdülaziz’ lakaplı azılı terör elebaşı tarafından teşkil edilmiş, daha önce de ‘Seraya el Kudüs’ (Kudüs Bölükleri) adıyla bilinmekteydi.
http://caferider.com.tr/suriye-ordusu-halepin-guneyinde-ilerliyor_h17671.html