29-08-2016 tarihinde eklendi
Düşmana Saldırıyı Aklından Geçirme Fırsatı Dahi Tanımamalıyız
Karşı cephe yani bizim ‘‘hegemonik sistem’’ veya ‘‘küresel Siyonizm’’ olarak tabir ettiğimiz cephe, İran milleti zorbalığa boyun eğmediğinden dolayı, istiklal ve dini inançlara karşı olan zalimane tutumu, hile ve desiseleriyle düşmanlık gütmektedir.

Ehlibeyt (a.s) Haber Ajansı ABNA - İran İslam İnkılâbı Rehberi; biz öyle bir düşmanla karşı karşıyayız ki milletimizin kendisini savunmaya dahi hakkının olmadığına kail, gerçekte söyledikleri şey yani siz bizim istediğimiz zamana kadar savunmasız kalın, bizde rahatlıkla ülkenize saldırabilelim den başka bir şey değildir.
 
Başkomutan İmam Hamaney ‘‘Hatemül Enbiya Hava Savunma Üssü’’ komuta kademesini kabulü sırasında yaptığı konuşmada şunlara değindi: Ülke savunmasını zayıflatmak peşinde olan düşman karşısında, silahlı kuvvetler hazırlıklı olmalı hatta düşmana saldırmayı dahi aklından geçirmeye fırsat vermemelidir.
 
Hava savunma birlikleri düşmana karşı savunmada savaş hattının ilk safında yer almaktadır, içinde bulunduğu bu konumu bilmelidir, azim, irade ve kati surette düşmana varlığını hissettirmeli ve düşmanın saldırı azmini kırmalıdır.
 
Karşı cephe yani bizim ‘‘hegemonik sistem’’ veya ‘‘küresel Siyonizm’’ olarak tabir ettiğimiz cephe, İran milleti zorbalığa boyun eğmediğinden dolayı, istiklal ve dini inançlara karşı olan zalimane tutumu, hile ve desiseleriyle düşmanlık gütmektedir.
 
Güdülen bu düşmanlık bir gün Amerika Birleşik Devletleri çehresiyle bir gün zalim Saddam rejimi adı altında asıl çehresini gösteriyor, fakat bizim yapmamız gereken şey ülkenin sahip olduğu imkanatlar ve kapasiteleri kullanarak, düşmanın konumu ve programlarını keşfederek, doğru kararı verebilmemizdir.
 
S-300 füze sistemi saldırı amaçlı değil aksine savunma amaçlı bir sitemdir fakat buna rağmen, Amerikalılar İran İslam Cumhuriyetinin böyle bir imkâna sahip olmaması için ellerinden geleni yaptılar.
 
İşte biz böylesine bir düşmanla karşı karşıyayız, milletimizin kendisini savunmaya dahi hakkının olmadığına kail olan bir düşünce tarzı, gerçekte söyledikleri şey şudur: yani bizim istediğimiz zamana kadar savunmasız kalın, bizde rahatlıkla ülkenize saldırabilelim böylesine bir zihniyet.
 
Düşman saldırdığında çok sert bir karşılık alacağını bilmeli, yani savunma gücümüz saldırı kabiliyetine de sahip olmalıdır.
 
İnkılâp Rehberinin konuşmasından önce ‘‘Hatemül Enbiya Hava Savunma Üssü’’ komutanı Tuğgeneral ‘‘Ferzad İsmaili’’ Hatemül Enbiya Hava Savunma Üssü’nün kuruluşunun 8. Yıldönümü münasebetiyle, Hatemül Enbiya Hava Savunma Üssünün yapmış olduğu faaliyetleri anlatan bir brifing verdi.
http://caferider.com.tr/dusmana-saldiriyi-aklindan-gecirme-firsati-dahi-tanimamaliyiz_h17654.html