20-08-2016 tarihinde eklendi
Nasrallah: Müslümanlar İçin Yenilgi Dönemi Kapanmıştır
Lübnan Hizbullah hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah Ortadoğuda yaşanan olaylara işaret ederek Hizbullah’a ve tum Müslümanlar üzerine oynanan oyunlara dikkat çekerek ”Müslümanlar İçin Yenilgi Dönemi Kapanmıştır ” dedi.

 Lübnan’ın el-Minar televizyonuna konuşan Nasrallah, ” İsrail’in Temmuz 2006 hedef ve çıkarları çok çok büyüktü.Bizler bu hedeflerin yerine getirilmesine engel olarak zaferi kazandık” ifadesini kullanarak, şöyle dedi: 2006 Temmuz savaşı İsrail’in fiilen üstlendiği Amerikan kararlarına dayalı Lübnan’a yönelik bir savaştı.Bizi toprağa gömecek, silahlarımızı ellerimizden alacaklardı. Önce Hizbullah’ı sonra Suriyeyi sonra tüm Filistinli direniş gruplarını bitireceklerdi. Fakat başaramadılar. Hizbullah o gün, savunma pozisyonundaydı ve Hizbullah’ın planları düşmanın hedeflerini akamete uğratmak üzere kuruluydu!Bu savaştan sonra İsrail, askeri, siyasi ve ekonomik anlamda çok ciddi yaralar aldı!
 
Lübnan’a yönelik her hangi yeni bir savaşın başlatılması durumunda kesin olarak bu kez de direnişin zafer elde edeceğini belirten Nasrallah, “2006 Temmuz zaferimiz, Siyonist orduda yapısal sarsıntılara yol açtı. Herkes birbirini suçlamaya başladı. 2006 Temmuz zaferimizden sonra, Siyonistler arasında Siyonist orduya olan güven ve destek azaldı! 2006 mağlubiyetini tadan Siyonistlerde yönetim de diğer savaş dönemlerine nazaran en zayıf olduğu dönemi yaşadı.Siyonistler 2006’dan beri bir liderlik/yönetim krizi yaşıyorlar” dedi.
 
Hizbullah Genel Sekreteri 33 günlük savaşın ana hedefinin Lübnan, Suriye ve Filistindeki direnişi yok etmek ve neticede İran’ı yalnızlığa itmek olduğunu belirtti.
http://caferider.com.tr/nasrallah--muslumanlar-icin-yenilgi-donemi-kapanmistir_h17578.html