13-08-2016 tarihinde eklendi
ABD'nin FETÖ'yü iade etme niyeti yok
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elizabeth Trudeau'ya günlük basın toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Er veya geç ABD bir tercih yapacaktır. Ya Türkiye ya FETÖ" sözleri soruldu.

Konu hakkında konuşamayacağını belirten Trudeau, terör örgütü lideri Gülen’in iadesiyle ilgili şu açıklamayı yaptı: "Bu konuyu daha önce konuştuk. İade anlaşması iki taraflı imzalanmıştır. İki müttefikin yasal, teknik bir ilişkisidir. Bu sürecin nasıl gelişeceği çok açıktır, duygulardan etkilenmez ve siyasi bir etki altına girmez. Bildiğiniz gibi bazı belgeler bize ulaştı. İncelemeye ve Türk dostlarımızla konuya ilişkin iletişim halinde olmaya devam ediyoruz. Fakat bu süreç hukuk tarafından yönetilir ve yasal bir sistemdir." 
 
 Trudeau, "Türkiye’yle ittifakımız, söylediğimiz gibi 1952’den beri, NATO’dan beri. Türkiye’yle ortaklığımız derin, güçlü ve sağlamdır. Nokta" dedi. 
 
Sözcü, "Yani, ikisinden birini seçmeniz gerektiğine inanmıyorsunuz?" sorusuna ise "Türkiye veya FETÖ arasında seçim yapmamıza gerek yok. İade hakkındaki yasal süreç çok net. Anlaşmada belirtilmiştir. Türkiye’ye desteğimiz ve ortaklığımız sorgulanmamalı" karşılığını verdi. 
 
İade sürecinin ne kadar süreceği yönündeki soruya ise sözcü Trudeau, "Aylar da sürebilir, yıllar da. Belli bir zaman dilimi belirtemem" cevabını verdi. 
http://caferider.com.tr/abd-nin-feto-yu-iade-etme-niyeti-yok_h17521.html